Filthäng hela dagen – Mammalinda

Mammalinda

Filthäng hela dagen

Lovade mannen idag att vi skulle skippa badet för dagen. Jag och tjejerna är något badtokiga och kan stanna på stranden hur länge som helst!! Och nu när Alve har upptäckt fiskandet med håv, så är han rätt nöjd på stranden han med. Men idag hoppade vi alltså badet. Ethel, Alve och Signe lekte med varsin kompis. Viola och jag satte oss på en filt i trädgården och läste bok. Vi älskar barnböcker och nu på sommaren har det inte blivit så mycket läst.

Ethel, Alve och Signe lekte med varsin kompis. Viola och jag satte oss på en filt i trädgården och läste böcker. Vi älskar barnböcker, men nu på sommaren har det inte blivit så mycket läst. När vi hade läst några böcker, tog vi ner några gamla fotoalbum och tittade i. Vi hittade ett album när Viola var nyfödd. Viola själv trodde hela tiden att hon var Signe. 🙂 Tänk va tiden går!!

20140729-191756-69476054.jpg

Efter maten somnade Viola och Alves kompis hade gått hem. Alve ville också läsa lite böcker, så jag satte mig på filten igen. Det blev en hel del böcker till. Frossa i barnböcker 😀

När Viola vaknade hade vi lite skönhetssalong på filten. Jag målade Violas naglar och sedan klippte jag hennes hår. Det är alltid ett äventyr att klippa en treåring som inte kan sitta still en sekund 😀 Men det blev nog rätt OK till slut. Man får ju inte har för höga krav 🙂 När det var dags att måla Signes naglar, kollade Viola igenom lådan med parfym och nagellack. Hon tog fram en gammal parfymflaska som är tom med en pinne i som barnen brukar låtsassminka varandra med. Den satt hon och “målade” med i mitt ansikte. Helt plötsligt är pinnen blöt och det är typ vatten i flaskan. Frågade Viola vad hon hade gjort och hon såg väldigt skyldig ut. Till slut frågade jag henne om hon hade spottat i flaskan och det var alltså det som hon satt och målade med i mitt ansikte. Så himla NAJS 😉 Eller också inte. Hon fick fortsätta måla på handen istället. Kändes liksom inte så trevligt i ansiktet 😀

20140729-223549-81349378.jpg

Signe gjorde lite konster för oss och så visade hon hur duktig hon var på hopprep. Men det var en annan liten filur som också tyckte det var superspännande. Katten ville ju väldigt gärna ta Signes hopprep. Den låg bakom och lurade och så vips så fastnade den i hopprepet. Signe schasade iväg katten flera gånger och sedan var den på hopprepet igen så fort hon försökte hoppa. Tillslut blev Signe sur!! 🙂 Hur lyckas man hoppa med en katt hängandes i hopprepet liksom 😀 Då sa Viola “Dumma bajskatt” och så gick hon hämtade blomsprutan. Sedan satt hon redo att spruta vatten på katten, så att storasyster kunde hoppa. 😀 Så snällt av lillasyster!!

 

 

20140729-191759-69479395.jpg20140729-191757-69477669.jpg

 

Katten är bakom Signe och lurar. Han väntar bara på rätt tillfälle… 😉

20140729-191802-69482112.jpg

Nu har Signe GETT UPP!!! Men då fixar Viola 😀

 

 

20140729-191938-69578541.jpg

 

Ethel har gjort sin syster fin 😀

/Mammalinda

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.