Mammalinda

SAGOFE kalas

3 års kalas med sagofé och förtrollat godisäventyr!!

Eftersom Viola är lite rädd för otäcka figurer, som pirater och troll, gjorde jag en lätt utklädnad av mig själv och kallade mig för Sagofe! Vem kan bli rädd då? 😉 Små barn behöver inte så mycket lekar och andra happenings på kalas, men lite bus i samband med godiset är ju alltid kul 😀

Jag knackade på i huset och berättade att jag var en sagofé och att jag kunde trolla fram godis med barnens hjälp. Nu skulle barnen få följa med mig på ett förtrollat godisäventyr!

20140527-203903.jpg20140527-204144.jpg

 

Först gick vi runt lite för att hitta en bra plats att trolla på. Det är inte alla platser som ser magiska ut och som sagoféer kan trolla på! Sedan hittade vi barnens gungställning och där var en bra plats. Jag berättade för barnen vilken trollformel som vi skulle använda och så sa vi den högt alla tillsammans.

Snor, gräs och mask! Jag vill ha en tablettask!!

Sedan fick ett barn i taget klättra upp i klätterställningen och hämta en tablettask var i hinken.

20140527-203919.jpg

 

Sedan gick vi runt lite och under tiden plockade jag magiska sagofrön bakom barnens öron och höll i handen. Efter en stund stannade vi upp och så visade jag upp handen på alla barns sagofrön. Det var ju ingen av barnen som såg några frön, så de såg lite förvånade ut. Jag berättade att vi skulle plantera dessa sagofrön i gräsmattan genom att blåsa iväg fröna ur min hand och sedan sa vi trollformeln högt tillsammans.

Mumsillibubba. Nu blir det klubba!

Och när barnen gick lite längre fram i gräsmattan, hittade de en klunga med klubbor som hade vuxit upp ur gräsmattan. De tog varsin klubba och när vi gick lite längre fram, såg vi också klubbor som hängde i trädet. Det var väldigt starka sagofrön från barnen, så de fick två klubbor var!!

20140527-204135.jpg

Nu berättade jag för dem att jag hade ett trolleri kvar och att mitt magiska stoft sedan var slut för denna gång. För att kunna trolla fram sista trolleriet så sa vi alla tillsammans

Alla barnen får fnatt om de inte får godisskatt!!

Och så gick vi runt och letade efter godisskatten och hittade påsarna hängandes i syrénbuskarna.

20140527-204029.jpg20140527-203940.jpg
Sedan var buseriet på kalaset slut 🙂

/Mammalinda

För MER inspiration och idéer till kalas se mina övriga kalas som ligger uppe på bloggen!

Trollet och prinsessan 6 års kalas. Med bl.a. äcklig gegga i hink, egengjord slime, egna enklare gåtor och skattkarta

Superskurken och alla bomber 8 års kalas. Hitta ledtrådar i bl.a. egengjorda bomber och ballonger. Godispåsen är gjord som en bomb.

Fångarna på Fortet 7 års kalas. Barnen fick samla guldmynt genom att klara olika celler tillsammans för att samla nycklar och öppna skattkistan.

Deckarkalas typ LasseMajas Detektivbyrå. 9 års kalas. Först fick de hitta ledtrådar med hjälp av skattkarta, rebus, korsord mm Dessa ledtrådar skulle hjälpa dem att förstå vem tjuven var. Efter fick de intervjua olika personer för att koppla ledtrådarna till rätt person och därmed hitta tjuven.

Pippi Långstrump 5 års kalas Tipspromenad och lekar i Pippi tema. Sedan får barnen träffa sjörövaren som tagit Pippis guldpengar. Barnen hjälper Pippi med att hitta hennes pengar genom olika ledtrådar.

Sagofé 3 års kalas. Barnen får gå på en magisk (liten) promenad för att hitta godiset. Sagofén trollar fram godis med rim och magiskt pulver.

Varje år har vi påskäggsjakt under påsken och även då finns bl.a. en hel del skattkartor, ledtrådar och gåtor.

2014

2015

Jag har även anordnat en spökrunda för barnens skola (klass F-6). Det var en liten tipspromenad med rebus och en de logiskt tänkande och en hel del läskigheter och överraskningsmoment. Funkar så klart också till kalas för lite större barn!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.