Skogsutflykt – Mammalinda

Mammalinda

Skogsutflykt

På morgonen sprang barnen ut direkt efter frukosten. Såg så roligt ut när de lekte tillsammans. En vinterklädd och den andra sommarklädd 🙂 Alve tyckte att det passade med täckjacka, mössa och tjocka vantar 🙂 Viola hade jacka när hon gick ut, men slängde snabbt av den. Är vi hemma, så låter jag barnen välja (ganska mycket) själva, men inte alltid så klart. Det får ju inte bli helt galet 🙂

20140330-211406.jpg

På förmiddagen fikade vi med våra Uppsalavänner, som har varit och hälsat på över helgen och som tyvärr skulle åka hem. Vi satt vid husväggen och myste på bullar. Barnen (och jag) älskar att äta ute!! När vi hade vinkat av våra vänner, vände sig Ethel till mig och sa “jag saknar dem”. De hade inte hunnit vara borta länge förrän saknaden kom 😀

Sedan gungade vi, blåste lite bubblor och läste bok på uteplatsen. Jag hejdade tjejerna när de skulle ha vattenkrig (SÅÅÅ mycket sommar är det INTE!!) Idag har vi varit ute nästan hela dagen! Det har varit underbart 🙂

Efter middagen gick vi iväg till skogen. På vägen hittade vi ett djupt hål och alla barn ville såklart testa att stå i hålet. När det var Violas tur upptäckte jag att hon inte hade med sig några skor (hon hade suttit i vagnen med sin jacka över benen!!). Funderade på hur lång tid det skulle ta för mig att vanka hemåt för att hämta skor (det går SAKTA med stora gravidmagen!!), men Ethel ställde upp att cykla hem och hämta. Vilken tur för mig!! Och för barnen. Det gick fort för henne att hämta stövlar 🙂

20140330-210251.jpg20140330-210339.jpg

Vi såg också att ett av träden vid vägen hade murknat och hade ett stort hål rätt genom trädet. Barnen stoppade in foten i trädet och så stack foten ut  på andra sidan.

20140330-210348.jpg

 

Så här GLAD blir Viola när hon ÄNTLIGEN lyckas kasta stenen i diket och träffar vattnet. Hon hade kämpat ett bra tag och kasten blev både för korta och för långa, innan hon lyckades. Plask, sa det och Viola klappade händerna åt sig själv och skrattade!! 🙂 Vilken LYCKA!!

20140330-210438.jpg

 

Inne i skogen hittade de stora barnen ett skelett. De var väldigt nöjda över fyndet. Mest Alve tror jag, som älskar alla skelett och som helst skulle vilja spara på alla dessa fynd han hittar. Idag lyckades jag övertala dem att lägga alla skelett i en hög i skogen och att de kan ha sin samling där istället. Mycket bättre än i trädgården, drängastugan eller ännu värre på deras RUM. Blä!
Vi pratade om var ögonen hade suttit och tittade på tänderna och jämförde dessa med våra egna tänder. Jag och barnen var inte helt överens om vad det än gång hade varit för djur. De ville först att det skulle vara ett dinosaurieskelett (så klart, låter ju hur tufft som helst!) och sedan fick Signe till att det långa längst fram var en näbb och då blev det en fågelskalle (DEN stora fågeln skulle INTE jag vilja träffa levande!!).

20140330-210526.jpg

 

Vi hittade några underkäkar också och Viola tyckte att jag skulle ta kort på alla tänderna. Hon tyckte tänderna var väldigt intressanta och stora. 🙂

20140330-210620.jpg

 

Till Violas stora glädje, hittade vi en vattenpöl i skogen. Nu kunde hon fortsätta att kasta sten i vattnet (hon kan hålla på med denna sysselsättning i en evighet). Dessutom var det mycket lättare att pricka rätt, nu när hon kunde stå mycket närmre vattnet. De stora barnen försvann in i skogen och klättrade uppför flera höga berg och undersökte saker, medan Viola parkerade sig vid pölen. Hon kastade sten LÄNGE! Sen kom syskonen och hämtade STORA stenar och gjorde massor med plask. Vi fick skvätt på oss allihop. Mest Viola så klart som inte kunde låta bli att stå NÄRA de stora plasken. 🙂 När Violas byxor var blöta enda upp till rumpan, lockade jag med mellis och vi lämnade vattnet. De stora fick bestämma plats för mellisen och sedan satt vi och myste på kex och pepparkakor.

20140330-210628.jpg

 

Efter två timmar var vi hemma igen. Ganska smutsiga allihop, men vad gör väl det 😀

/Mammalinda

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.