Mammalinda

Annons

Skumt värre!

Här står jag med Alves coola keps och ler åt busiga barn. Så himla roligt de hade!  Det är helt underbart att kommunen satsar så på skolbarnen och fixar så många aktiviteter under sommaren alldeles gratis. Och det har var nog det allra bästa tror jag. Och vattenkriget som vi var med på för någon vecka sedan. Det gillade barnen också väldigt mycket.

Men idag var det disco med skumbad som gällde. Tänk ett helt hav med skum att bara slänga sig i och bada omkring i. Helt fantastiskt! Vilken glädje i deras ögon. Dock var det ingen höjdare att få skummet i munnen, för det smakade väldigt illa. Och skum i ögonen var ingen hit det heller. Men det är väl sådant man får räkna med. Jag stod beredd och torkade ansikten för fullt!

Som åskådare fick man allt lite skum också. Och jag missade helt att barnen sprang in med skor på och allt. Tjejerna hade foppisar så det var ju inga problem, men Alve hade vanliga tygskor. Allt fick hamna i duschen när vi kom hem. Även barn! 

Ja, som ni ser. Det var skumt värre!

Kram

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

 1. Eva N

  Jag förstår att barnen hade skoj där 🙂 Väldigt bra att det anordnas aktiviteter för barn som är gratis!

Se fler...

Men jag låtsas att jag är fräsch för här ska åkas karuseller!!

Den som väntar på något gott… så sägs det ju. Och just nu känns det som om inget kan stoppa oss. Verkligen inget!

Vi var på väg redan förra veckan men insåg på kvällen innan att vi lyckats pricka in Gothia cup veckan. Ett dilemma helt klart! Det stod mellan att åka till Liseberg, den värsta veckan på hela året med ännu mer extremt långa köer än vad det brukar vara, och att skjuta på dagstripen några dagar. Inget problem egentligen kan tyckas och för de flesta barn i familjen är det väl inget problem heller. Lite synd bara. Men en av dem behöver ordning och reda och planera och då är det lite som om hela världen rasar när man måste tänka om. Men vi tog smällen och tänkte om. Och så lockade vi med Gränna och polkagrisar och till slut var allt bra igen. Vi planerade och packade stormkök och badkläder. Åkte iväg. Redan när jag satte mig i bilen kände jag att något var på G. Det där suset i örat och den där konstiga snurriga känslan. Jag har haft det förut men det var några år sedan. Men jag tänkte att jag säkert kunde bita ihop. 

I alla fall. Vi kom nästan fram till Gränna. Så nära, så nära. Bilen fick stanna i panik för det kom snabbare än vad jag trodde det skulle göra. Det kallas visst kristaller i örat. Man kräks så fort man rör sig. Typ någon balansrubbning i örat. Jag visste att det inte skulle bli bättre förrens dagen efter. Så vi fick vända bilen. Köra hem mig. Med ganska många stopp på vägen hem. När bilen svängde så blev det snurrigt och då kräktes jag. När det var som värst (då var jag tack i lov hemma) kräktes jag av att vända på mig i sängen. Kul!

Så inget Liseberg. Inget Gränna och polkagrisar. Många oförberedda händelser. Så som livet är ibland. 

Men Mattias och barnen åkte vidare till Åsens by efter att de hade lämnat mig. Och barnen hade jättetrevligt. Trots att jag inte var med. Men innan de kom dit var det något kaosartat och jobbigt. Haha, livet ibland alltså!

Men idag! Idag åker vi till Liseberg och inget kan stoppa oss!

Inte ens när jag på Mattias kisspaus ska busa tillsammans med Helge och smyga mig på Mattias, och lyckas trampa i en stor skit. Så att mina vita fina Converseskor blir fläckiga på tyget av mänskligt bajs. Inte ens bajsiga skor ska stoppa mig! (Alltså bläää egentligen! Hur äckligt som helst!!)

Men jag låtsas att jag är fräsch för här ska åkas karuseller!!

Kram på er


Klädpackning från igår!

Annons
Kommentera (4)

Kommentera

 1. Jenny

  Hade också problem med kristaller i örat. Gick till en sjukgymnast som sa att det här fixar jag på två behandlingar. Väldigt skeptisk men jo det stämnde 🙂 Hemsk känsla 🙁

  1. mammalinda

   Visste inte att det fanns något som hjälpte. Det är bra ifall det kommer tillbaka. Det var ju flera år sedan sist, så det är inget jag har problem med ofta. Men så svårt när det bara smäller till. Om man är borta och ska köra hem själv är det knappt man klarar av det faktiskt. Lite läskigt när det kommer bara så där… Konstiga saker man råkar ut för. Kram

Se fler...

Huggorm och andra äventyr på sjön

Vilken underbar dag vi har haft! Och så otroligt skönt det är att åka hemifrån ibland. Verkligen bara komma bort från allt som måste göras. Och idag blev vi dessutom servade på mat av min bror med familj. Så idag har vi bara latat oss och njutit. Så himla härligt.

Min bror hämtade oss med båt och sedan åkte vi ut till en stenhäll och där hängde vi hela dagen.

Här satt vi och väntade på att båten skulle komma.

Alla skulle så klart se den döda fisken. Även jag!

Min bror plockade fram den ena uppblåsbara leksaken efter den andra. Haha, det är min bror det. 😀

Rätt som det är ropar Ethel ”En orm. En orm. EN ORM!!”

Och jag tycker ju att Ethel inte ska skrämma sina syskon. Det är ju bara onödigt!!

Och så VAR det en orm. som dök upp där ur vattnet En läskig, äcklig huggorm!!

Och min bror bara plockar upp den för att flytta den till en plats vi inte var på. Alltså tar upp den med händerna.!!! Och jag ryste i hela kroppen av att bara se!! Helt galet. Och imponerande!!

Väl hemma kunde vi inte låta bli att granska bilderna noga. Vi hade ett kort som togs precis samma klockslag som vi upptäckte ormen fast precis innan. Sekunderna innan liksom. Och mycket riktigt så hittade vi ormen. Och det var ju ingen trevlig överraskning direkt!!!

Ser ni den på kortet nedan?!

Japp. Precis där. Över min fot simmar den. Och jag är lyckligt ovetande om det hela. Men när jag ser bilden så ryser jag lite smått av bara vetskapen att jag har sparkat på en huggorm idag. Fast jag får väl helt enkelt säga att jag är så himla cool att det inte berör mig att en orm simmar över foten så där. Vi bor ju på landet. En huggorm är inga problem 😉 Haha!!

Dessa uppblåsbara grejer alltså. Alla barnen älskade dem. Och nästan alla åkte iväg på alldeles för långa äventyr med dem. Ja Helge var ju aldrig själv när han var iväg. Och de andra barnen hade flytväst på sig när de var iväg. Men det var ju rätt många gånger som Mattias fick simma iväg för att hämta hem dem. Det var ju inte alltid så lätt att styra hem igen. Och många, många gånger välte de med den. Viola var nog värst. Och som hon skrattade när hon välte omkull badringen. Hon är aldrig rädd den tjejen.

Chipsmys på klippan.

Ja, en himla härlig dag helt enkelt!!

Bilfärden hem efter klockan nio på kvällen var inte alls lika ljuvlig och underbar. Haha! Men det behöver vi ju inte låtsas om. Eller hur?!

Nu hoppas jag (och tror) att de sover gott hela natten. Som de har badat och lekt idag.

Kram

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Är det inte sommarlovskänslor om något?!

Hemligheter, kojbyggen, farligheter, många brännässleutslag, rivor på både ben och armar och så givetvis smyga iväg till ladugården för att hämta något som mamma eller pappa absolut inte får se. Är det inte sommarlovskänslor om något?!

Och så det obligatoriska fikat i den nybyggda träkojan så klart. Mycket viktigt!!

Efter en hel dags hårt arbete och en hel del tisslande och tasslande så var det äntligen dags för barnen att visa vad de hade hållit på med. Tidigare under dagen fick vi absolut inte se. Och att det berodde på att vi genast skulle hindra dem och säga till att de skulle ta bort hela bygget gjorde ju oss både nyfikna och lite oroliga så klart. Men de fick hållas. Förutom alla nässleolyckor (som alla barn råkade ut för i omgångar) så var de ju glada och nöjda och det verkade som om de hade läget under kontroll.

Det var fem väldigt uppspelta och glada barn som ivrigt visade vägen till den nya trädkojan som låg bakom en stor syrenbuske. Och jag måste säga att jag blev grymt imponerad!! Både av konstruktionen och av att de lyckats få upp all material ända upp i trädet. Som de måste ha arbetat! Jag vet att det är Ethel som ligger bakom det här. Det är hon som har tänkt ut hur de ska göra för att få kojan så bra som möjligt. Hon kommer på riktigt bra grejer den tjejen!!

Ser ni den lilla tjejen som är längst upp i trädtoppen?! Japp, det är Ethel. Hon har alltid klättrat hur mycket som helst och inte ramlat en endaste gång. Så jag håller mig lugn även om jag ibland får hjärtat i halsgropen!!

De hade ordnat ett plan 1 där Helge fick bo.

Och så plan 2 (typ 1,5 meter). Det är en rimlig höjd tycker jag!

Och så plan 3 (typ 3 meter upp). Alldeles för högt upp och ni frågar mig! Fast det hade de ju inte gjort. Det här bygget var helt i hemlighet för oss vuxna. Det kanske är bäst så!

Visst är det smart att ta reglar och lastpallar! De hade lovat att inte spika en endaste spik i trädet och det gjorde de ju inte.

Det bästa av allt är att de kan plocka körsbär i överflöd! Det finns hur mycket körsbär som helst i de båda träden. 

Och idag har vi fikat i kojan. Fast vi vuxna och Helge höll oss på markplan. Det kändes bäst så.

Vilka projekt mina barn drar igång, ladugårdsröj, garageröj, kojbygge… Undrar vilket som är nästa projekt??!

Kram

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Karamellfärg i badkar

Det händer att jag får frågan om jag inte är rädd när Helge är igång i vattnet. Och sanning är så klart att jag för det mesta sitter på helspänn. Dock inte när han är i badkaret. Jag har koll på honom varje sekund men det går ju snabbt att hjälpa till om det skulle vara så att han behöver hjälp. Det svåra för honom är när det börjar bli lite mer vatten i badkaret, eftersom han har så korta armar så är det inte så lätt att lyfta upp huvudet över vattenytan. Men han tar tag i badkarskanten när han vill upp över ytan. Han har lärt sig hur han ska göra. När vi badar i sjö eller pool däremot så är det fullt fokus hela tiden. Ingen semester alls för mig. Jag är alltid precis jämte honom och kollar hela tiden. Och är lite smått slut efter badpasset också. Han är ju inte heller den enda jag har koll på.

Han har väldigt bra koll på vattnet dock och han kan vara under vattnet rätt länge utan att verka påverkas så mycket av det. Han ser faktiskt ut att trivas där under vattnet. Och jag skulle nog vilja säga att han är lika mycket under vattnet som han är över vattnet när han badar. Kanske nästan mer under faktiskt. Och nu tänker säkert ni som har följt oss ”Men hallå där. Han ska ju inte vara under vattnet eftersom han har opererat in rör i öronen”.
Ja. Jag vet. Vi chansar helt enkelt. Vi kan helt enkelt inte ta bort badet för honom. Han älskar det! Och att kräva att han ska vara över vattnet det går inte. Han kommer inte lyssna eller ens förstå vad vi menar. Han är ju som sagt under vattnet och simmar, flyter, gör konster nästan hela tiden. Det är att bada för honom. Att vara under vattnet.

I alla fall låg han där och njöt ett bra tag. Gjorde sina konster, bubblade under vattnet, flöt under vattnet, stod på händer med bara huvudet under vattnet.
Sedan tröttnade han på att vara ensam och ropade på Viola. Hon kom som ett skott. Och så ville hon ha karamellfärg i badkaret. En stor favorit här hemma. Först hade vi alldeles rosa vatten. Sedan ville de ha blått vatten. Det bästa är så klart när man häller i det i badkaret. Så coolt att se det blanda sig med vattnet.

Plaska i vattnet alltså! Finns det något härligare på sommaren?!

Kram

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

  1. mammalinda

   Tack för tipset! Jag borde verkligen skaffa ett sådant pannband. Risken finns dock att det inte kommer passa Helge eftersom hans huvudform inte är som den genomsnittligen. Men det kan ju vara värt att testa… Kram

Se fler...