Mammalinda – Pysslig fembarnsmamma

Mammalinda

Annons

Dags för förskola snart?

Det händer lite då och då att jag får frågan om Helge ska börja förskola och om jag ska börja jobba snart. Så det tänkte jag svara på nu. Egentligen jobbar jag massor mest hela tiden. Men det är ju inget jobb som är betalt direkt och brukar inte räknas i samhället. Men ni vet. Sånt där “riktigt” jobb som ger betalt.

I alla fall. Helge ska inte börja på förskola. Däremot kommer vi att fortsätta att åka till öppna förskolan. Både på habiliteringen och kyrkans öppna förskola i stan. Och badgruppen och Lillgruppen (genom habiliteringen det med). Och så är jag fortfarande ledare för familjegymnastiken. Så Helge träffas många barn som inte är hans syskon.

Och jag ska inte arbeta och få pengar utan vara hemma (ja, och så borta ibland) med Helge hela dagarna. Däremot kommer jag att plugga heltid på distans. Och det kan man ju fundera på hur det går ihop sig. Tja, det vet jag inte än om det kommer. Men jag ska försöka. I våras läste jag 75% och i höstas förra året läste jag 50% och det gick bra. Det blir för mig att läsa många sena kvällar och så en hel del helger. Det är två kurser som jag ska läsa, dels Kreativt skrivande, Barn & Ungdom på Mittuniversitetet och så Att skriva barnlitteratur 2 på Linnéuniversitetet.

Eftersom jag tycker att kurserna är så himla roliga så blir det också lättare att plugga sena kvällar. Men det förutsätter lite att barnen inte har någon jobbig period. Och det där kan man ju aldrig veta. Det kommer och går sånt där. Men jag har inget krav på mig att lyckas med studierna. Men jag VILL HEMSKT GÄRNA klara dem. Det är sjukt kul faktiskt. Så målet är ändå så klart att genomföra kurserna. Och jag känner att jag blir glad och av att både läsa och skriva. Så det ger en massa positiv energi, samtidigt som det tar energi också så klart.

I söndags när jag hade min första hela dag att komma ifatt allt det jag behövde göra, som jag också såg fram mot så himla mycket, så sket det sig direkt. Pumpen i avloppet gick sönder och det är lite jobbigt att inte har något avlopp för varken disk, tvätt eller annat. Jag tyckte så klart att det var rätt jobbigt att jag inte kunde sätta mig med mina böcker.
Men det hade kunnat vara ännu värre.
Det hade kunnat vara jag som hängde med armarna rätt ner i skitbrunnen!! Det fick Mattias göra istället. Så tänkte jag och då kändes det mycket bättre.

Så nu vet ni varför jag ibland inte hinner med att skriva här på bloggen.
Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons

Helge hittade drömåk

Nu när skolan har börjat har även sjukhusbesök dragit igång för Helge. Inte katastrofmycket kanske, men ändå en hel del. Eftersom vi oftast får åka 7 mil och ibland 4 mil, så tar det ganska lång tid att åka iväg. Vi åker på morgonen direkt efter frukost och kommer hem lagom till att Viola kommer hem från skolan. Förutom idag. Då fick Helge äta frukost i bilen för han ville inte ens vakna. Så trött var han. Vi har avklarat hörseltest, läkarbesök på öron/näsa/hals, läkarbesök på habiliteringen och grutit nya öronproppar inför bad. Alltså inte samma dag. Utan olika dagar. Och så har vi syntest kvar. Vad vi vet just nu i alla fall. Det kommer säkert nya tider.

Men just nu är det ju inte så att vi måste ta ledigt från något. Så det är ju inget problem egentligen. Jag tycker det är bra att läkare är noga och att vi får tider. Även om det går bra för Helge är det alltid bra att bolla lite tankar med läkare.

Helge tycker det är mest tråkigt att åka iväg på dessa läkarbesök. Sitta stilla i bilen är inte riktigt hans grej. Men vi brukar fika och försöker mysa till det så gott det går.

Idag hittade han värsta drömmen på Jula! Ni skulle sätt hans glädje! Och nej. Det är inte direkt så att jag går och spontanshoppar på Jula direkt. Men jag hade fått order från Mattias. Och tur var väl det!

Wow alltså!

Ja.
Ni kan säkert gissa vad Helge önskar sig i julklapp nu!
Eller egentligen önskar han sig det nu genast.

/Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons