Lite tankar om föris starten. – mamabeatrice
mamabeatrice

mamabeatrice

Lite tankar om föris starten.

Ja, nu är det ju mindre än en vecka kvar innan Jennifer börjar föris och jag ska inte sticka under stolen med att jag är lite nervös. Mest för att hon inte ska göra sig förstådd. Robin började föris i precis samma ålder och jag har för mig att han pratade mycket mer än vad hon gör ( Ja, jag vet att man inte ska jämföra.), visst pratar hon, men jag vet inte om andra förstår så mycket om vad hon “säger”, Mi betyder min, och det kanske man kan förstå även om man är utomstående. Antagligen kommer det gå jättebra och hon kommer ju lära sig prata mer/bättre när hon är på föris, för herregu, hon är ju knappt 1 ½ år!

Kanske kan vara det att hon känns större på något vis. Jag har ju berättat att hon kissat på pottan, men nu har hon även gjort nummer 2, 2 gånger! Hon ser så stor ut när hon sitter med ena dockan i soffan och låtsas mata den, ger nappen och tar hand om dockan helt enkelt. Självklart visar hon här hemma vad hon vill och inte vill, men kommer dom förstå det på föris? Det är ju inte bara 1 eller 2 andra barn där…
Iofs lär hon sig nya ord varje dag nu, hon härmar djur och häromdagen busade hon lite. När jag byter blöjan på henne, brukar hon få låna min mobil under tiden. Först sa hon mamma(mammas) och sen sa hon miiii (miiiiin). När hon såg ett kort på mig sa hon: mi mamma, och pekade.

Ah, men det blir säkert bra när hon väl är där. Hon visar ju ganska tydligt att hon inte vill följa med mig hem när vi lämnat Robin där. Jag märker också att hon verkar behöva lite mer stimulans ju, inte bara vara med mig hela dagarna.

Det här kommer säkert vara nyttigt för oss båda, kanske mest för mig 😉

Det kommer bli bra.

Det kommer det.
image

Kramar från en hönsmamma 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
mamabeatrice

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Vilken söt låda!!
    Det kommer säkert att gå super på dagis. Dels tror jag att hon kommer igång med pratet på riktigt för att kunna snacka med de andra ungarna, och dels hade det varit mycket värre om hon tex inte kunnat gå än! 🙂

  2. Camilla

    Kommer gå super! Pedagogerna är ju dessutom väldigt vana vid små barn som inte lärt sig prata än, en del är ju knappt 1 år när de börjar 🙂 Men jag förstår dig, lillan börjar i januari/februari och jag undrar hur det ska gå med maten då hon inte kan/klarar/vill äta mat som är för hård eller för stora bitar…ska hon kvävas där? Aaaah!