Tror du på spöken? – mamabeatrice
mamabeatrice

mamabeatrice

Annons

Tror du på spöken?

Vi har bott i det här huset i 5 år snart, och flyttlådor med diverse köksgrejer, prydnadssaker, leksaker och barnkläder har legat i flyttlådor i källaren. Men för ett tag sen pratade vi om att vi MÅSTE börja rensa ur kartongerna! Sagt och gjort. Jag tog med mig barnen ner dit och för att Jennifer inte skulle springa iväg och uppför trappan så stängde jag dörren. Jag började plocka och barnen lekte med leksakerna därnere. Sen hör jag ett ljud vid dörren och kollar dit, då har dörren öppnat sig. Ingen av oss var i närheten ens och det var ingen på andra sidan dörren heller.

Robin började prata om spöken direkt och sa iväg med dig spöke. Jag bad honom att stänga dörren igen och det gjorde han, men inte alltför lång tid senare så hör jag samma ljud igen och dörren öppnas igen. Spöke? Jag vet inte. Men jag vet att för flera år sen när jag gick hem från jobbet, så var jag nästan hemma. Jag såg Robins (nu är det Jennifers) rum som var mörkt men det var ljust i hallen bakom. Då var det någon som sprang från Robins rum, till vårt sovrum som ligger bredvid. Men eftersom Peter var hemma med Robin så tänkte jag att det var dom som busade, tills jag kom hem. För då satt dom i soffan och kollade på hockey( har jag för mig) och hade suttit där ett tag.

I lägenheten vi bodde i innan, där kände jag mig iakttagen när jag satt i soffan. Det kändes som att någon kollade på mig från hallen och även inne på toaletten ibland. Men här i huset har jag känt mig trygg, inte alls känt mig iakttagen.

Saken är den att jag har bott i flera hus som spökat. En gång när jag hade en kompis som sov över, vaknade vi båda två mitt i natten och hörde steg. Först en duns och sen ett släpande (som någon släpar foten efter sig), flera gånger om. Behöver jag säga att hon sov aldrig över igen? När vi hade flyttat därifrån skulle Per och hans barn dit och hämta det sista av kartongerna, både han och dottern i framsätet hade sett någon stå och kolla ner på dom från mitt gamla rum.

I det andra huset kommer jag inte ihåg att jag märkte något, men flera andra hörde någon som gick i trappan från källaren bland annat.

Tror du på spöken? Har du varit med om något “läskigt” som du vill berätta?

(bild lånad från google)
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mamabeatrice

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna - Vitt eller svart

  Kluven till spöken. Jag gillar idén och tänker mig att jag varit i närheten av spökerier men vet inte vad som är min egen fantasi och inte. Såklart.

  Som sagt så gillar jag tanken om att det finns vänliga spöken. Sådana där argsinta betackar jag mig….

  Kram

 2. Cissi

  Jag tror inte på spöken, är helt övertygad om att de finns. När jag bodde hemma kände jag mig alltid iakttagen och “visste” att det var en gammal dam som var den som iakttog.. Nämde det för mina föräldrar och de berättade då att förra ägaren hade berättat att en äldre dam, som tidigare bott i huset gick igen…
  I lägenheten hände massa konstiga saker bl.a. Med ett täcke/adventsstake som börjat brinna när Simon var liten. Han hade adventsstake tänd dom nattlampa och antagligen sparkat av dig på natten så att täcke och påslakan bränts fast i själva glödlampan med ett stort brännhål… Det konstiga var att på morgonen låg täcket långt från sängen och glödlampan som satt fast i täcket var urskruvad ur själva staken… Hade även ett medium där som hade 100% rätt i saker som hänt och även i personbeskrivningar…
  I Fiskebäckskil händer det konstiga saker för jämnan, speciellt i stora sovrummet.
  Här hemma hade Emma 2 låsaskompisar, pojkar precis när vi flyttat in..

  Oj vad långt det blev nu 😉

  Sv. Sköljmedlet har jag höftat med 50/50 vatten/ättika, Marcus har tydligen bara ättika och olja och en läsare googla och då stod det 1 del ättika 2 del vatten… Så tror man får hitta den blandning som passar ens maskin och tvättmängd… Oljan beror på doften tycker jag 😉

 3. Elin - Livat på torpet

  Jag tror absolut på spöken! I mitt barndomshem hände det en hel del. Saker som rörde sig. Saker som försvann spårlöst och kunde dyka upp mitt framför näsan på en långt efter. Hunden som blev rädd och nästan ylade emellanåt. Och bara det att jag hade en låtsaskompis som hette Lisa när jag var liten, en bortskämd (enligt min mamma) flicka som hade a l l t som jag inte hade. På senare är har vi fått veta att en liten flicka på 5 år har dött i huset. Har faktiskt aldrig vågat kolla upp vad hon hette … hur som så tycker jag att det är galet spännande!! 🙂

  1. mamabeatrice
   mamabeatrice

   Åh, du måste ju nästan kolla upp vad den flickan hette, så intressant!
   Ja, jag tycker också att det är galet spännande 🙂

Annons