Det här med snittkakor är ju genialiskt för man kan göra en fusion med nästan vilken annan sötsak som helst.
Jag har tidigare provat med dulce de leche, kryddpeppar, snickersnittar, mocka, ingefära, saffran och jag listan fortsätter nog.
Denna gång blev det med smak av kanelbulle, perfekt om man blir akut sugen på smaken av kanelbullar men vill ha det. klart inom 30 min 😛
Måste nog funderar ut några fler snittar att prova (denna med kanelbullar är ju inte direkt ny men ändå väldigt god. 🙂 ), kanske med lakrits och hallonpulver? Pistage?
Kanelbullesnittar
- 100 g rumsvarmt smör
- 90 g socker
- 2 msk sirap
- ca 160 g mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- En liten nypa salt
- 1/2 – 1 tsk kanel
- 1/2 tsk nystött kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- Pärlsocker
- Sätt ugnen på 175 C.
- Vispa smör, socker och sirap poröst.
- Tillsätt de andra ingredienserna (utom pärlsockret) och blanda ihop.
- Dela degen i två delar och rulla två rullar.
- Platta till lite med fingrarna.
- Strö över pärlsocker.
- Ställ in i ugnen 12 – 14 min
- Skär i snittar när de kommer ut ur ugnen