Mama Alexandras

Kall pastasallad

Woop woop, ännu en härlig och solig dag!

Kanske att jag ligger några månader före i tankarna just nu men jag kan inte låta bli att fundera ut bra maträtter och fika att ha med sig till stranden eller till utflykter…Lite väl tidigt kanske.

 

Gjorde en riktigt enkel pastasallad häromdagen som gick snabbt att göra och passar utmärkt att äta kall eller  ljummen.

Nu hade jag vanliga mandlar i men kan tänka mig att det skulle vara väldigt gott med rostade och saltade mandlar också.

 

Kan riktigt se det framför mig – en picknickfilt med denna härliga pastasallad, färskt bröd och vem vet kanske ett glas bubbel 😀

 

kall pastasallad, pastasallad, picknickmat

 

Kall pastasallad

 

  • 300 g pasta
  • 1 näve soltorkade tomater
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 näve kärnfria oliver
  • Sambal oelek efter smak
  • 200 g sockerärtor
  • 1 näve basilika
  • 1 näve mandlar
  • 1 rödlök
  • Olivolja
  • Salt och peppar

 

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. När den är klar så häll den i ett durkslag med olivolja och låt den svalna något.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna, löken, sockerärtorna och oliverna.
  4. Blanda grekisk yoghurt och sambal oelek, smaka av med salt och peppar,
  5. Vänd ner pastan, och de strimlade grönsakerna tillsammans med hackad basilika i såsen.
  6. Smaka av igen.
  7. Toppa med grovhackade mandlar.

vardagsmat, utflyktsmat, sommarmat

 

krämig pastasallad, kallpastasallad, vegetarisk pastasallad

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.