Mama Alexandras

Fusilli med aubergine och oregano

Sjukt god pastarätt! Sen kanske barnen petade bort både tomaterna och auberginen utan att våga smaka men ändå!

Perfekt att förbereda auberginen och tomaterna dagen innan så går middagen att slänga ihop på 20 min!

 

Sen brukar jag alltid ha lite lite lingongelé eller liknande i såsen. Det ger liksom pricken över i:et.

 

Som vanligt använder jag De Ceccos pasta då jag tycker den är helt fantastisk! Vill kan man såklart byta ut grädden mot ett växtbaserat alternativ.

 

Fusilli med aubergine och oregano, pastamiddag, vardagsmat

 

Fusilli med aubergine och oregano

 

  • 400 g pasta (Fusilli av De Cecco)
  • 250 g små tomater
  • 1 aubergine
  • 1 liten gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • En skvätt rödvinsvinäger
  • Lite japansk soja
  • Lite grönsaksfond
  • En skvätt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • Lite creme fraiche
  • Oregano färsk/torkad
  • Olivolja
  • Salt & Peppar

 

  1. Skär auberginen i skivor och strö salt på, låt det stå i ett par timmar.
  2. Dela tomaterna på hälften och ringla lite olja över, lite salt, peppar och oregano.
  3. Ställ i ugnen på 125 C i några timmar tills de skrumpnat ihop.
  4. Skölj bort saltet från auberginen och torka dem med papper.
  5. Ringla över olja och ställ i ugnen på 175 C till de fått fin färg.
  6. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  7. Finhacka löken och vitlöken.
  8. Fräs den mjuk i olivolja.
  9. Ha på lite vin och låt det dunsta bort något.
  10. Häll på lite rödvinsvinäger, soja, fond, grädde, finhackad oregano och creme fraiche.
  11. Låt allt puttra ihop.
  12. Vänd ner pastan, auberginen och tomaterna.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. Riv lite parmigiano reggiano över.

 

vegetariska recept, vegetarisk pasta, matinspo

 

middagstips, pasta recept, vardagsmat recept

fusilli, krämig pasta, vegetariska recept

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.