Ännu en småkaka bland recepten.
Skulle säga att det är en blandning mellan finska pinnar och klassisk mördegskaka med choklad.
Smälter i munnen gör den i alla fall och är så där härligt frasigt och god!
Perfekt att ha i frysen, snabb och göra är dem också!
Nu blev jag dessutom väldigt sugen på att baka klassiska finska pinnar med lite bittermandel ?
Chokladpinnar
- 200 g smör
- 90 g socker
- 40 g kakao
- 120 g mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 40 g potatismjöl
- Lite lite salt
- Mandelflarn
- Pärlsocker
- Ägg för pensling
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Tärna ner smöret och nyp ihop till en deg.
- Låt vila kallt i ca 30 min.
- Rulla längder med en tjocklek på ca 1 – 1/2 cm.
- Pensla rullarna med ägg och strö över mandel samt pärlsocker.
- Skär i bitar på ca 5 cm och lägg ut på plåten.
- Grädda på 170 C i ca 15 min.