Mama Alexandras

Chokladpinnar

Ännu en småkaka bland recepten.

Skulle säga att det är en blandning mellan finska pinnar och klassisk mördegskaka med choklad.

Smälter i munnen gör den i alla fall och är så där härligt frasigt och god!

Perfekt att ha i frysen, snabb och göra är dem också!

 

Nu blev jag dessutom väldigt sugen på att baka klassiska finska pinnar med lite bittermandel ?

 

Chokladpinnar

 

  • 200 g smör
  • 90 g socker
  • 40 g kakao
  • 120 g mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 40 g potatismjöl
  • Lite lite salt

 

  • Mandelflarn
  • Pärlsocker
  • Ägg för pensling

 

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Tärna ner smöret och nyp ihop till en deg.
  3. Låt vila kallt i ca 30 min.
  4. Rulla längder med en tjocklek på ca 1 – 1/2 cm.
  5. Pensla rullarna med ägg och strö över mandel samt pärlsocker.
  6. Skär i bitar på ca 5 cm och lägg ut på plåten.
  7. Grädda på 170 C i ca 15 min.

chokladpinnar, finska pinnar, småkakor recept

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.