Dessa är helt genialiska kanske det ”smartaste” bakverket som jag har gjort.
Tänk dig kaka och glass i ett ungefär, i oändliga kombinationer och variationer. Barnen tycker det påminner om sandwich.
Kan vara så att det var karln som uppfann det genialiska genom av misstag stoppa dem i frysen därav frozen. Låter det vara osagt så länge.. ?
Dessa är en kombination av choklad och karamell. Själva ”kakdelarna” har en ganska kraftig kakaosmak och har en lite seg mjuk konsistens.
Frozen whoppies med karamell
- 1 ägg
- 100 g mjukt smör
- 2 msk espresso
- 60 g socker
- 40 g brun farin
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 220 g vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl creme fraiche/gräddfil/turkisk matyoghurt
- 80 g smält choklad
- 1 liten nypa flingsalt
- 1/2 dl kakao
Fyllning
- 3 dl grädde
- 300 g philadelphia
- 1 dl florsocker
- 1/4 tsk vaniljpulver
- Någon form av dulce de leche
- Vispa smör och socker 2-3 minuter tills det får en ljusare färg och blir mer fluffigt.
- Vispa ner ägget ett i taget tills det är väl blandat.
- Tillsätt creme fraiche/gräddfil/matyoghurt och blanda till en slät massa.
- Ha i alla torra ingredienser och blanda allt väl.
- Tillsätt sen smält choklad och espresso.
- Smeten är ganska kladdig.
- Ställ i kyl en stund innan rullning eller blöt händerna lite innan och rulla till små bollar.
- Lägg på en plåt och grädda i ca 7-8 minuter på 175 C.
- Låt svalna på plåten.
- Vispa grädden i en skål.
- Vispa philadelphia, florsocker i en annan skål, det blir lösare först sen fastare.
- Tillslut vänder du ner grädden.
- Ringla runt dulce de leche och vänd runt försiktigt så att det inte blandas för mycket innan du fyller spritsen.
- Fyll ett ganska tjockt lager på en whoopiedel och lägg en annan på.
- Förvara i frysen.