Mama Alexandras

Pepparkakscookies med choklad och dumle

Något som är väldigt roligt med julen (när det kommer till bakning) är att man kan addera julsmakerna på allt!

 

Så istället för de vanliga cookies med choklad eller vanilj så är dessa med pepparkakssmak och dumle (vilket är en riktigt bra kombo!).

Roligt och att ställa fram bredvid pepparkakorna.

 

Tänkte även passa på att prova saffran/vit choklad/nötter . eller saffran/pistage/choklad.

 

Finns så mycket spännande man kan göra nu under december, gäller att passa på 😛

 

Pepparkakscookies med choklad och dumle, julbak, julkakor

 

Pepparkakscookies med choklad och dumle

 

  • 110 g smör rumsvarmt
  • 1 ägg (M/L) rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 dl brun farin
  • 1 msk sirap
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • ca 1 msk kanel
  • ca 1/4 tsk malen nejlika
  • ca 1/4 tsk malen ingefära
  • En lite nypa salt
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g dumle

 

  1. Vispa smör, socker och brun farin ett par minuter.
  2. Tillsätt ägget och vispa ihop noga.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, nejlika och ingefära i en skål.
  4. Häll sedan över mjölblandningen i smörsmeten och vispa ihop snabbt.
  5. Smaka av med salt jag hade nästan 1/2 tsk flingsalt.
  6. Hack choklad och dumle.
  7. Blanda i med händerna.
  8. Gör bollar, mina vägde ca 40 g ungefär som en golfboll i storlek.
  9. Grädda på 175 C i ca 10 – 12 minuter beroende på ugn.
  10. Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten innan de flyttas till ett galler.

 

 

småkakor recept, Pepparkakscookies med choklad och dumle, recept småkakor

 

Pepparkakscookies med choklad och dumle, julbak, julkakor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.