Mama Alexandras

Chocolate chip cookies

Väldigt god kakdeg och väldigt goda kakor! En favorit hos många här hemma är chocolate chip cookies.

Kanske för att den är så där lagom seg, söt med bitar av choklad och lite lite salt.

 

När man ändå är igång och gör en sats, gör en dubbel och lägg i frysen. Perfekt räddning när man står med en tom kakburk och fikagäster som kommer.

 

Vill man variera sig lite så kan man tillsätta olika nötter, olika typer av choklad, dumle eller varför inte non stop.

 

Själv så tänker jag baka lite chocolate chip cookies till helgen 😛

 

chocolate chip cookies, american cookies, småkakor recept

 Chocolate chip cookies

  • 170 g bun farin (ca 2.3 dl)
  • 80 g socker (ca 1 dl)
  • 140 g smör
  • 40 g kakao (ca 6.5 msk)
  • 210 g mjöl (ca 3.5 dl)
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 1 ägg
  • Lite flingsalt
  • 2 dl chokladknappar

 

Vispa smör, socker och brunfarin ljust och fluffigt.

Vispa ner ägget så att det blandas ordentligt. Glöm inte att skrapa ner kanterna.

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljpulver i en annan skål.

Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten och arbeta ihop den så att degen precis går ihop.

Blanda ner choklad knapparna.

Rulla in degen i två rullar och lägg i kylen gärna några timmar och skär sedan skivor på 1 -2 cm.

Sen går det ju självklart att rulla bollar som man plattar till lite om man har bråttom.

Sätt ugnen på 175 C och grädda i ca 12 – 15 minuter.

Låt sedan kakorna svalna lite på plåten innan de flyttas över till ett galler för att svalna helt.

Degen går även utmärkt att frysa och klarar sig i kylen i ett par dygn.

 

småkakor recept, chocolate chip cookies

sega chocolate chip cookies, sega kakor, recept småkakor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.