Mama Alexandras

Pastasallad med valnötspesto

Dagen lifehack när det kommer till mat är egen pesto – otroligt gott och faktiskt enkelt att göra.

 

Prova att göra egen pesto så kommer du inte köpa färdig på burk igen!

Denna gång gjorde jag med valnötter, persilja och basilika men det går utmärkt att göra på det man har hemma eller tycker om.

Soltorkade tomater, andra örter, mandlar, hasselnötter – det man känner för.

 

Perfekt för att lyfta vilken pastarätt som helst eller för att bara ha till kvällen på rostat surdegsbröd och mozzarella.

 

Tips:

? Vill man lyxa till den här pastarätten ännu mer och har tiden så rekommenderar jag att rosta tomathalvorna med olja, salt, peppar och örter på låg värme under lång tid. ?

Pastasallad med valnötspesto, pasta, egen pesto

Pastasallad med valnötspesto

 

  • 1 – 2 klyftor vitlök
  • 90 g valnötter
  • 1 näve bladpersilja
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 75 g parmigiano reggiano
  • Salt och peppar

 

  • God pasta -> De Cecco
  • 1 ask plommontomater
  • 1/2 dl soltorkade tomater

 

  1. Mixa valnötter, parmesan, vitlök, basilika och persilja i en mixer.
  2. Tillsätt oljan och mixa till en kräm.
  3. Rör ner olivolja och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  5. Dela tomaterna på hälften och grilla i ugnen på 225 C tills de får färg.
  6. Blanda ihop pasta, tomater, soltorkade tomater och pesto efter smak.
  7. Servera resten av peston i en skål bredvid.

 

vardagsmat, snabb middag, egen pesto

 

valnöts pesto, enkel pasta, middagstips

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.