Fusilli med kycklingbullar med basilika och soltorkade tomater – Mama Alexandras

Mama Alexandras

Fusilli med kycklingbullar med basilika och soltorkade tomater

Ett säkert kort som ni säkert vet är pasta, så även här hemma.

Pasta är också perfekt om man vill få barnen att prova ny saker och nya smaker. Här med kycklingbullar med en krämig sås av basilika och soltorkade tomater.

 

Givetvis kan man använda sig av vanliga köttbullar eller vegetariska, själv så kör jag på det sistnämnda.

Ett tips är också att variera sig mellan pastasorterna man använder. Bara det kan ge en rätt ett nytt liv.

 

Glöm heller inte tillbehören! Denna rätt passar perfekt med en god tomat- och ruccolasallad, en skål goda oliver och lite rostat surdegsbröd!

 

Mat är så mycket mer än näring, det är glädje, gemenskap, kärlek och ett tillfälle att vara tillsammans. Så ge middagarna lite extra kärlek! Det tar inga minuter extra alls!

Fusilli med kycklingbullar med basilika och soltorkade tomater, middagstips, vardagsmat

 

Fusilli med kycklingbullar med basilika och soltorkade tomater

 

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd + 3 msk grädde
  • Svartpeppar
  • Flingsalt

 

  • 1 kruka basilika
  • 1 1/2 dl grädde
  • ca 120 g soltorkade tomater (tog en halv burk)
  • 100 g philadelphia
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • 1 dl vitt vin
  • Vatten från pastan
  • 400 g fusilli

 

  1. Riv löken på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Krama ur vätskan och finhacka den.
  3. Blanda ströbröd och grädde och låt det stå i några minuter.
  4. Pressa vitlöken och blanda med lök, ägg, kycklingfärs, ströbrödet, salt och peppar.
  5. Låt gärna färsen stå ett par timmar i kyl för att dra till sig smakerna.
  6. Stek kycklingbullarna i olivolja.
  7. För att  enklast forma till bollar brukar jag blöta händerna lite i vatten eller olja.
  8. Mixa soltorkade tomater, basilika, grädde och philadelphia.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  11. Häll ner pasta, vitt vin i pannan med kycklingbullarna.
  12. Tillsätt basilika- och tomatkrämen.
  13. Spä med lite pastavatten till önskad konsistens.
  14. Servera med en god tomat- och ruccolasallad!

snabb vardagsmat, kyckling pasta, basilika och pasta

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.