Det känns nästan som om jag skulle kunna börja med ”veckans småkaka” haha.
Men småkakor är ju bara så fantastiska sen går det snabbt och enkelt. Man kan experimentera även om man inte har flera timmar att lägga i köket.
Händerna får jobba, dofterna sprids och både ens egen mage och andras blir glada!
Här är en traditionell sirapskaka/kolakaka som jag har adderat kakao till och sen dulce de leche och flingsalt!
Chokladsnittar med dulce de leche
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
- ca 40 g kakao
- ca 110 g mjöl
- Dulce de leche
- Flingsalt
- Sätt ugnen på 165 C.
- Rör ihop smör och socker.
- Tillsätt sen sirap, vaniljsocker, kakao, bakpulver och lite lite salt.
- När allt har blandats så arbetar du in mjölet.
- Degen ska vara formbar.
- Rulla till två längder.
- Gör en fåra länga med där du brer ut dulce de leche och toppar med flingsalt.
- Grädda i ca 15-17 minuter.
- Skär i snittar när du tagit ut dem, lättast att dela med en degskrapa.