Mama Alexandras

Krämig vegetarisk wok

En räddare i nöden och en av av mina favoriter när det kommer till nudlar.

Sött, salt, krämigt och krispigt i samma panna,

 

Det går även utmärkt att byta ut kokosgrädden mot det man har hemma grädde/creme fraiche och även byta ut bönorna mot det man har hemma eller gillar. Jag brukar mixa japansk soja med kinesiskt då den japanska innehåller mer smak och den kinesiska mer färg.

 

Är man allergisk mot jordnötter så är det väldigt gott att strössla över rostade och saltade solroskärnor som finns färdiga att köpa överallt.

 

vegetariskwok, wok, vego, veganskwok

 

Krämig vegetarisk wok

  • 300 g äggnudlar
  • 3 rivna morötter
  • Haricot verts/sockerärtor
  • ca 3 msk Ostronsås
  •  En skvätt sweetchilisås
  • Soja efter smak
  • 1 msk sesamolja
  • 400 g Kokosgrädde
  • Grovhackade jordnötter

 

  1. Koka nudlarna i saltat vatten tills de är al dente.
  2. Stek samtidigt rivna morötter och haricot verts i sesamolja.
  3. Kyl nudlarna direkt i kallvatten.
  4. Tillsätt lite mer olja i pannan och höj värmen.
  5. Stek nudlarna med grönsakerna någon minut.
  6. Häll ostronsås (efter smak), sweet chilisås, soja och kokosgrädde i pannan.
  7. Smaka av, tillsätt salt eller mer av något om det behövs.
  8. Strössla över grovhackade jordnötter.

 

middagstips, vardagsmat, vegetarisk mat

 

vegomiddag, wok, nudlar, vardagsmat

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.