Hur ofta står man inte och kliar sig i huvudet när man ska ha en efterrätt som är till flera och man vill gärna ha det klart innan…
Dessa små pajer i glas är perfekta att förbereda innan! Paj med en twist och med en lite snyggare finish – win win!.
Helt underbara och perfekt storlek att mumsa på efter en middag!
Blåbärspaj i glas
- ca 250 g blåbär
- ca 70 g smör
- 1 dl siktat dinkel
- 1/2 dl gramhamsmjöl
- 1/2 dl havregryn
- 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl rörsocker
- 1 msk sirap
- 1/2 tsk nymortlad kardemumma
- Lite lite salt
- 3 dl grädde
- 1 1/2 dl florsocker
- 200 g philadephia
- 1 msk vaniljsocker
- Dulce de leche
- Nyp ihop allt degen till en smulig massa.
- Strö ut på ett bakplåtspapper och grädda på ca 200 C i 15 – 20 min tills det har fått fin färg.
- Koka upp blåbären med lite socker så att det får lite tjockare konsistens (spar några blåbär till garnering).
- Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar.
- Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker tills det får en fluffig konsistens. Det blir lösare först sen fastare igen.
- Blanda ihop med grädden.
- Varva glasen med färskostblandningen, dulce de leche, blåbär och smulorna!