Mama Alexandras

Browniecookies med jordnötter och choklad

Vem älskar inte kakor, de är liksom bara helt perfekt att ha i en fin burk på bänken eller i skafferiet. Ni vet en seg, god och chokladig brownie i format av en kaka. Som om inte det räcker så toppa med extra choklad och salta, krispiga jordnötter.

I princip omöjligt att bara ta en ?

 

Ett plus är att de går vansinnigt snabbt att göra också, lite för snabbt!

 

Brownie cookies, browniecookies, brownie cookis med choklad och jordnötter

 

Browniecookies med jordnötter och choklad

  • 200 g choklad
  • 125 g smör
  • 150 g socker
  • 80 g farinsocker
  • 2 rumsvarma ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 40 g kakao
  • 180 g mjöl
  • En nypa flingsalt

 

  • Jordnötter
  • Mörkchoklad

 

  1. Sätt ugnen på 175 C. och lägg ut bakplåtspapper på två plåtar.
  2. Smält choklad och smör i micron eller över vattenbad och låt den svalna något.
  3. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och mjöl i en skål.
  4. Vispa ägg, socker och farinsocker fluffigt i en egen skål.
  5. Vänd ner chokladen för att sedan vända ner de torra ingredienserna.
  6. Smaka av med salt.
  7. Rulla bollar, ca 12 st.
  8. Ställ i ugnen i ca 8 – 12 minuter, de ska krackelera lite.
  9. Låt svalna.
  10. Hacka jordnötter grovt och smält chokladen.
  11. Ringa choklad på varje kaka och toppa med jordnötter.

 

brownies, cookies, chokladkakor, recept cookies

 

recept småkakor, recept chokladkakor, browniekakor, kakor med jordnötter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.