Vem älskar inte kakor, de är liksom bara helt perfekt att ha i en fin burk på bänken eller i skafferiet. Ni vet en seg, god och chokladig brownie i format av en kaka. Som om inte det räcker så toppa med extra choklad och salta, krispiga jordnötter.
I princip omöjligt att bara ta en ?
Ett plus är att de går vansinnigt snabbt att göra också, lite för snabbt!
Browniecookies med jordnötter och choklad
- 200 g choklad
- 125 g smör
- 150 g socker
- 80 g farinsocker
- 2 rumsvarma ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 40 g kakao
- 180 g mjöl
- En nypa flingsalt
- Jordnötter
- Mörkchoklad
- Sätt ugnen på 175 C. och lägg ut bakplåtspapper på två plåtar.
- Smält choklad och smör i micron eller över vattenbad och låt den svalna något.
- Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och mjöl i en skål.
- Vispa ägg, socker och farinsocker fluffigt i en egen skål.
- Vänd ner chokladen för att sedan vända ner de torra ingredienserna.
- Smaka av med salt.
- Rulla bollar, ca 12 st.
- Ställ i ugnen i ca 8 – 12 minuter, de ska krackelera lite.
- Låt svalna.
- Hacka jordnötter grovt och smält chokladen.
- Ringa choklad på varje kaka och toppa med jordnötter.