När man har lite överflöd av daim så bakas det daimsnittar helt enkelt.
Dessa är med kakao i för att bryta av mot det söta. Helt underbart goda!
Sen att det tar i princip 10 min att göra (+ gräddning) gör det utmärkt för barn eller för den med kort tålamod ?
? Lite inte alltid på klockan utan håll utkik efter när de börjar spricka upp.
? Lyxa till det lite extra genom att strö extra daim på
Daimsnittar
- 100 g rumsvarmt smör
- 90 g socker
- ca 160 g mjöl
- ca 20-30 g kakao
- 1 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- Lite lite salt
- 3 daim
- Sätt ugnen på 175 C.
- Börja med att vispa ihop smör och socker.
- Ha i sirap, bakpulver, kakao och vaniljsocker och blanda ihop.
- Häll i mjölet och blanda snabbt ihop med vispen eller för hand.
- Smaka av med salt.
- Hacka daimen och ha i.
- Dela degen i två delar och rulla till två rullar.
- Platta till lite med fingrarna och grädda i 12-16 min.