Alltså dessa små fantastiska bakelser eller gobitar. Så underbart perfekta att ha i frysen även om sommaren snart är slut.
Dessa fyllde jag med dulce de leche denna gång, eller snarare en swirl med dulce de leche.
Nu har jag endast provat två märken, det ena är karamelliserad mjölk (den på konserv ni vet) och den andra från ett märke som heter Havanna vilket jag tyckte mest om. De hade tydligast karamell smak utan att vara för söt och en väldigt fin färg.
Sen kan man ju göra dessa stora eller små men jag brukar göra bollarna till whopopisarna lite mindre än en golfboll.
Antingen så äter man dessa lite mer som glass (ta fram 10-15 min innan servering) eller så går det även bra att äta dem fullt tinade.
Frozen whoppies med karamell
- 1 ägg
- 100 g mjukt smör
- 2 msk espresso
- 60 g socker
- 40 g brun farin
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 220 g vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl creme fraiche/gräddfil/turkisk matyoghurt
- 80 g smält choklad
- 1 liten nypa flingsalt
- 1/2 dl kakao
Fyllning
- 3 dl grädde
- 300 g philadelphia
- 1 dl florsocker
- 1/4 tsk vaniljpulver
- Någon form av dulce de leche
- Vispa smör och socker 2-3 minuter tills det får en ljusare färg och blir mer fluffigt.
- Vispa ner ägget ett i taget tills det är väl blandat.
- Tillsätt creme fraiche/gräddfil/matyoghurt och blanda till en slät massa.
- Ha i alla torra ingredienser och blanda allt väl.
- Tillsätt sen smält choklad och espresso.
- Smeten är ganska kladdig.
- Ställ i kyl en stund innan rullning eller blöt händerna lite innan och rulla till små bollar.
- Lägg på en plåt och grädda i ca 7-8 minuter på 175 C.
- Låt svalna på plåten.
- Vispa grädden i en skål.
- Vispa philadelphia, florsocker i en annan skål, det blir lösare först sen fastare.
- Tillslut vänder du ner grädden.
- Ringla runt dulce de leche och vänd runt försiktigt så att det inte blandas för mycket innan du fyller spritsen.
- Fyll ett ganska tjockt lager på en whoopiedel och lägg en annan på.
- Förvara i frysen.