Mama Alexandras

Körsbärssaft

Det gäller u att passa på medan det finns alla möjliga goda bär just nu.

Kan tilläggas att det var väldigt väldigt längesedan som jag gjorde saft, i gymnasiet skulle jag tro så jag höftade lite när jag gjorde denna omgång.

 

Sen är det ju alltid en diskussion om man ska av citronsyra/askorninsyra eller andra konserveringsmedel. Själv så föredrar jag att inte använda det. Jag tillsätter lite citron sen får det vara. Jag tänker lite att man får helt enkelt använda lukt och smak samt lite sunt förnuft.

 

Mängden socker för man väl göra lite som man vill, smaka av helt enkelt!

 

? Tips – Värm flaskor och kork på ca 125 C i ugnen så at flaskorna är varma när saften hälls upp.

 

körsbärssaft, egen saft, saft recept

 

Körsbärssaft

 

  • 1.1 kg körsbär
  • 6 dl vatten
  • 1/2 citron
  • 4-5 dl socker

 

Låt vatten och körsbär koka under lock i ca 15 minuter.

Mossa körsbären mot kanten så att kärnorna ploppar ut.

Häll allt i en silduk och rinna av 25-30 min.

Häll tillbaka saften i en ren kastrull.

Rör ner socker och citronsaft tills alt rör sig.

Ta bort eventuellt skum.

Häll ner i varma glasflaskor.

 

ecept saft, egen saft, körsbärssaft

 

göra saft, saft recept, recept körsbär

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.