Vilken härlig värme!
Gräs och sand mellan fötterna som varvas med jobb. Barn som letar upp varje hallon som mognar. Underbart!
Men nu vill jag tips om dessa härliga ”glassbakelser” frozen whoopies!
Perfekt att ha i frysen och så underbart goda och enkla att göra.
Ladda upp för helgen nu med dessa!
Frozen whoppies med nutella
- 1 ägg
- 100 g mjukt smör
- 2 msk espresso
- 60 g socker
- 40 g brun farin
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 220 g vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl creme fraiche/gräddfil/turkisk matyoghurt
- 80 g smält choklad
- 1 liten nypa flingsalt
- 1/2 dl kakao
Fyllning
- 3 dl grädde
- 300 g philadelphia
- 1 dl florsocker
- Lite lite flingsalt
- ca 1 1/2 dl nutella
- Vispa smör och socker 2-3 minuter tills det får en ljusare färg och blir mer fluffigt.
- Vispa ner ägget ett i taget tills det är väl blandat.
- Tillsätt creme fraiche/gräddfil/matyoghurt och blanda till en slät massa.
- Ha i alla torra ingredienser och blanda allt väl.
- Tillsätt sen smält choklad och espresso.
- Smeten är ganska kladdig.
- Ställ i kyl en stund innan rullning eller blöt händerna lite innan och rulla till små bollar.
- Lägg på en plåt och grädda i ca 7-8 minuter på 175 C.
- Låt svalna på plåten.
- Vispa grädden i en skål.
- Vispa philadlphia, florsocker i en annan skål, det blir lösare först sen fastare.
- Vänd ner nutellan.
- Tillslut vänder du ner grädden och smaka av med salt.
- Fyll ett ganska tjockt lager på en whoopiedel och lägg en annan på.
- Förvara i frysen.