Att “hösta” till det lite på altanen – Mallansvardag

Mallansvardag

Att “hösta” till det lite på altanen

Tjingeling!

Fler än vi som haft nästan sommar idag?

Vindarna va härligt ljumma när vi tog vår förmiddagspromenad jag och mannen och det var riktigt riktigt varmt i solen tror faktiskt temperaturen var uppe i över 20 grader där ett tag. Visserligen försvann solen någon gång efter lunch och himlen blev mer eller mindre grå men termometern visar fortfarande 17 – hang in there sun please!

Fick feeling av det vackra vädret och ville göra lite höstigt på framsidan, baksidan fick sitt förra helgen när mannen stängde av poolpumpen och plockade undan utemöblerna, “snyft” blir alltid lite nedstämd när det är dags att ta bort allt det där man förknippar med sommare 😢 De blommade växterna slängde jag för flera veckor sedan men har sparat det gröna i krukorna (har mest bara murgröna och den brukar klara sig ända till snön kommer) så det var bara att fylla på med något blommande och helst i lite höstiga färger. Hittade efter mycket om och men lite ljung, en alunrot i någon form av mustig lila färg och en typ rosa/lila krysantemum och känner mig ganska så nöjd med resultatet.

Kul när man kan matcha sina växter

Här blir det hemmagjord pizza till lördagsmiddag har gjort mig till och knådat ihop en pizzadeg alldeles själv det är lite roligare än de där färdiga bottnarna en vardag är det svårt att hinna det här med jäsning och då är de förstås bra att kunna plocka fram.

Men i dag är det helg och massvis med tid att stå vid spisen 😉

Kommer att göra den här till mig själv, recept från bästa Åse 

(det var inte länge sedan jag la ut detta men det är det absolut bästa receptet på lchf-pizza och det tål att visas igen)

145 gr färdigriven mozzarella (knappt 3,5 dl)

4 msk färskost

1 ägg

2 dl mandelmjöl

2 msk naturellt proteinpulver (jag köper mitt på Bodystore) om man väljer att inte använda detta halvera mångden färskost

salt, gärna vitlökssalt 

  1. Lägg den rivna mozzarellan i en microsäker bunke och klicka ner färskosten, smält i micron i 1,5-2 min. Rör i hop med en gaffel. 

2. Lägg över i en matberedare och vispa ner ägget, det ska bli en slät smet. 

3. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Detta tar några minuter degen ska vara klibbig men inte kladdig.

4. Låt degen vila i kylskåpet. 

5. Lägg degklumpen på ett bakplåtspapper – antingen slätar du ut degen med en degspatel eller lägger på ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavlar ut. Så tunt som möjligt är godast!

6. Nagga med gaffel och grädda i 6-8 min tills botten är gyllenbrun

Nu kan du lägga på toppingen. 

 

Ha nu en fortsatt härlig lördag vare sig ni ligger i soffan eller svänger era lurviga på dansgolvet

Kram Malin

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.