SÖNDAGSBAKET – Mallansvardag

Mallansvardag

Annons

SÖNDAGSBAKET

Tjingeling!

I dag har det bakats här i huset både muffins och semmelbullar utan mjöl och socker (som jag fryser in och tar fram när det väl är dags, tror det var den 5 mars om jag inte minns fel) I år tänkte jag vara förberedd så det bara är att vispa grädden och fixa själva semlorna när jag kommer hem fettisdagen infaller ju på en tisdag, hörs ju på namnet liksom, och då har vi alltid kvällmöte på jobbet och jag är hemma först kring halv sju men men den som väntar på något gott väntar aldrig längre än till efter middagen ; ) Till resten av familjen köper jag färdiga semmelbullar som barnen gillar dom är mycket saftigare och godare än dom jag än så länge lyckats baka själv.

Muffinsen var det inte så mycket kvar av såg jag när jag var ut i köket alldels nyss men det är bara bra det för i morgon är det vardag igen och då är det aja baja att äta godsaker i det här huset (om jag får bestämma i alla fall ; )

Vi bakade efter receptet på fin sockerkaka i “Vår kokbok” perfekt till både sockerkaka och muffins 

blir ca 20 st

150 g smör

2 dl socker

2 ägg

1/2 dl vatten

3 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vanillinsocker

Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om, häll i vattnet. Blanda mjölet med bakpulvret och vanillinsockret och häll i ägg- och sockersmeten. Blanda tills det blir en jämn fin smet.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda på 175° i ca 10 minuter.

 S u p e r  d u p e r  g o d a om man får tro bagaren him self ; )

(vet inte vad det är med ungdomarna i dag som måste ha huvan på även inomhus måste bli galet varmt där under )

Har även hunnit med en härlig promenad i “vår”solen med grannfrun med plus fem grader, den svarta asfalten framme på gatorna och snön droppande från taket kändes det mer som en vårdag i mars än en vinterdag i februari. Fortsätter det så här har vi definitivt ingen snö kvar till sportlovet och ingen is att åka på heller trist för barnen men jag måste nog erkänna att jag tycker det är ganska skönt ute just nu.

Kram Malin

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons