malinsroom

söta kaniner till en liten mjölkallergiker

När Linné var ungefär två månader så fastställdes det att han är allergisk mot mjölkprotein och sedan dess har han ätit en totalt mjölkfri kost. Med jämna mellanrum har han fått testa yttepyttelite mjölk enligt ett schema från barnläkare och dietist. Tyvärr har det inte gått helt bra. 

I början kändes allt svårt när det kom till mat, nu lite mer än ett år senare, är matlagningen inget problem. Vi är så vana vid att äta en mjölkfri kost att det nästan känns svårt att kunna följa kostplanen för upptrappning när det väl är dax. 

När Linné huvudsakligen drack välling så var det ganska lätt att hålla koll på hans dagliga kalciumintag, men nu när han äter vanlig mat så är det betydligt mycket svårare och ju äldre och större han blir – desto svårare blir det. 

I Loppis senaste blogbag fick vi en burk med Acrilex KidsZoo Kalk+D-vitamin. Det är små söta kaniner med fruktsmak. Låter man tre kaniner hoppa ner i Linnés mage så har han fått i sig nära 40% av det rekommenderade dagsintaget av just kalcium. Dagar då han ätit lite dåligt, eller ätit mat med ett lågt kalciumvärde så kan han bara mumsa i sig några kaniner! 

Och vips så behöver vi inte längre oroa oss för det!

 
 

För dig som vill läsa lite mer om vårt mjölkfria liv så har det faktiskt fått en egen kategori här på bloggen. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.