malinsroom

NaturBornholm

Denna sommaren fortsätter att leverera höst även nu när vi är på ”solskinsøn” Bornholm. Men det är inget att hänga läpp för. Istället får man ju leta upp aktiviteter som inte innehåller sol och bad. 

Igår besökte vi upplevelsecentret NaturBornholm. Och precis som namnet säger, så är det ett center där barnen får uppleva saker. 

  

Hela centret bygger på ett hållbart tänk och allt kretsar kring miljön på ett eller annat sätt. Barnen, ja de vuxna med för den delen, får bland annat testa på att göra egen energi. 

För att kunna köra de coola elbilarna måste man först trampa en bra stund på en trampmaskin för att ladda upp en bil. Lennon kämpade en stund men sen fick jag hjälpa till. Och det var ganska jobbigt. Eftersom bilkörning visade sig väldigt omtyckt hos syskona L så fick även Martin och mormorn trampa upp två laddningar. Men vad gör man inte för dessa två små!?

    

NaturBornholm kan man följa hela öns utveckling från dess att den skapades och fram till idag. Biten med dinosaurierna var intressant. Här testsitter Linné och Lennon ett avgjutit dinosauriefotspår som de funnit på ön. 

När Lennon förstod vad han satt i så fick han ett ganska så förvånat ansiktsuttryck!

 
Linné tyckte det var spännande att klättra i forspåren!
 

Vi gick även på en tidsresa där man upplevde olika skeende i olika rum. Vulkanrummet var väldigt spännande! Linné gillade ljuseffekterna och Lennon tittade storögt på en vulkanfilm.

 
 

I ”dinosaurierummen” fanns det även levande krokodiler och det var självklart väldigt intressant. Och varmt. Lennon tyckte att ”djungelrummet” var lite väl varmt!

 
 

Annat var det när vi passerade istiden! Brrr! 

Här håller isarna på att smälta. Det åskade och blixtrade från taket. Läskigt och spännande på en och samma gång!

  

Om du ska till Bornholm så kan jag verkligen rekommendera NaturBornholm. Lennon som är fem år tyckte att det var väldigt spännande och vi vuxna hade gärna gått där en stund till. Kanske blir det fler besök under veckan, för inträdesbiljetten (120dkk för vuxna, 60dkk för barn) gäller nämligen hela säsongen! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emily

    Vilket roligt ställe! Finns något liknande på Gotland, i Visby som vi besökt tidigare år. De har varit mycket populärt.

    Förresten, så fina de är i sina kläder. :)