Malin Gramer

Min allra  bästa födelsedagspresent.

AV JESSICA: Normalt är det idag jag fyller år, det är i alla fall det som står på sociala medier och i mitt pass. Eftersom jag reser iväg till Thailand idag utan min familj så har vi har mao flyttat min födelsedag till den 18e mars då jag kommer hem. 

Jag har aldrig vart borta från min man såhär länge, allra minst på min födelsedag. Jag älskar gåvor, hey vem gör inte det liksom, men att köpa något bara för sakens skull kan jag vara utan. Klyschigt jag vet; men det viktiga är verkligen tanken bakom presenter. En av de bästa presenterna min man gett mig är en bok. Boken ”Tunn Luft” av författaren Jon Krakauer (även författare av ”Into the wild” ni vet snubben som drar till skogs och bor i en övergiven folkabuss som bara råkar stå i ödemarken, och lever på vad naturen har att erbjuda och som till slut (spoiler alert!!!) dör en otroligt plågsam död genom att äta en typ giftrot han trodde var en potatis.) anyway; Boken Tunn Luft som handlar om ett dygn på Mount Everest, läste jag för 11 år sedan. Jag lånade då en väns pocketbok och förstörde den eller lånade ut den till någon jag inte kommer ihåg namnet på, eller inte ens vill minnas kanske? Efter detta har jag letat efter boken, dels för att kunna ersätta boken jag pajjat (så skriver jag bara ifall han, min vän, skulle läsa detta) och detta har min man hört vid ett par tillfällen. Till saken hör att det även vart så att bokfan har vart slut i pocketform med svensk översättning. – Inget är dock omöjligt för min man. Han rekade igenom typ hela Sverige och hittade till slut en inbunden bok i Göteborg som han gav mig i födelsedagspresent. Jag har inte läst boken efter det, men bara kärleken att han gjorde sig besväret. Eller den gången då han stod som ensam man med stirrande blick tillsammans med tvåtusen modetörstande kvinnor vid Marnis släpp på H&M, hur han berättade hur han bytte ett par skor mot en tröja som han sen bytte mot något annat och sen fick en tjej att gå med på ett nollbyte, dvs han övertalade henne att ge honom den klänning hon hade i famnen mot att hon inte fick nått i utbyte. Men jag fick mim fantastiska långklänning i siden från Marni när jag fyllde år. 

I morse bestämde vi att jag fyller år om 8 dagar. Så Marcus bryggde i vanlig ordning kaffe till mig, trots att han själv oftast inte dricker något kaffe hemma på morgnarna. Därefter lämnade vi barnen tillsammans för att sedan skiljas på tunnelbanan vid Tcentralen där han stiger av. Ett redigt offentligt hångel och sen hejdå. Fick en klump i magen när vi skildes och fick tårade ögon då dörrarna stängdes då min resa gick vidare. Ytterligare en klyscha, världens bästa om ni frågar mig; min man och mina söner är min största gåva. 

Snart reser jag och Fia ut mot Arlanda, flighten är försenad så vi får sätta oss i en bar och skåla till varandra. Till mig då det officiellt inofficiellt är min födelsedag och till Fia då hon och hennes man har 15 årsdag idag. Snart är vi här.

//Jessica. Mer av ovan bilder? Följ med på instagram: jessicalasses

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.