Malin Gramer

Helt hysteriskt



AV: PAULINA

Alltså för att hantera den hysteriska stunden som infaller från det att jag lämnar jobbet och åker på min hämta trötta barn på skola/ dagis turné kör jag på ren autopilot för att överleva och sedan göra om det nästa dag igen.

Idag, första anhalten, Adams skola. Han pratar och berättar om en av dagens intressanta lektioner under tiden vi sitter i bilen påväg till dagis nr 1. Det är tur att han passar på att prata under de 10 minutrarna vi sitter själva i bilen för när jag hämtat unge två kräver hon full uppmärksamhet. Trött och arg som ett bi är hon och jag ställer mig frågan varför jag saknat denna snoriga lilla skitunge hela dagen. 

Till tonerna av ilsken 1,5 åring åker vi vidare till dagis nr 2 och unge nr tre.

Unge nr tre, aka Noel har just fått en boll på näsan när vi kommer. Bollar på näsan har ingen positiv effekt på 5 åringar överhuvudtaget. Medans jag tröstar och pratar med dagispersonalen kommer en liten kollega till Noel, ett barn på ca 4 år fram till mig. I handen har han en sopborste och med den borstar han upp grus och sand på mig. Alltså med flit!!! Vad jag ville göra med det lilla barnet kan vi låta vara osagt men jag känner mig fortfarande inte helt tillfreds med att bara sagt åt honom att ”sluta, sådär får man inte göra”. Han gjorde det två gånger till innan jag fick med mig Noel till bilen. 

Vidare i bilen pratar nu tre barn oavbrutet och jag försöker bäst jag kan fokusera på alla tre samtidigt, vilket naturligtvis inte går. Jag kanske borde utveckla någon form av kösystem? Typ räck upp handen eller ta en kölapp för att prata med er mor, som egentligen har tankarna på vad i helvete vi ska äta till middag egentligen!! 

Väl hemma funkar inte kölappar längre. Nej nu behöver jag en redig kloning av mig själv. 5 perfekta ”JAG” skulle duga. 

Den första skulle just nu stå vid spisen och laga mat. Den andra skulle tvätta och plocka undan stöket ( atombomben) från imorse, tända ljus och duka. Den tredje skulle hänga med 11 åringen, prata vidare om skoldagen och bara hänga på hans rum. Den fjärde skulle sitta just där jag sitter just nu. Med trött 1,5 åring i soffan bloggandes, samtidigt som barnet nyper mig över gäddhänget. Den femte kloningen skulle torka 5 åringen, som just är färdig på toaletten. Sedan skulle jag läsa eller kanske spela något bra spel med honom. 

Okej, vi säger så, hej! Paulina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.