Malin Gramer

Glad alla hjärtans dag, men tänk på….

AV JESSICA: Det här inlägget avslutas med ett viktigt telefonnummer, ni som har späckat lördagsschema kan hoppa vidare dit på en gång. Ni andra får gärna fortsätta läsa.

När min man igår kommer hem efter jobbet med ett omfång tulpaner dagen innan alla hjärtans dag så känns det varmt och bra. Jag tänkte skriva att jag är tyvärr en av den skaran som ser alla hjärtans dag för vad den är; ett kommersiellt jippo för att vi robotstyrda människor ska konsumera godis, blomster och kärlek som i sin tur leder till att handlaren kan skrocka gott. Och att detta skulle få mig att gå vidare till nästa fråga; att om vi alla kunde ta några procent, inte alls många, utan bara kanske 10 och skänka dessa till väl vald hjälporganisation, så skulle vi liksom blanda kärlek med kärlek. Och sen tänkte jag även skriva något om de som ofrivilligt inte har en partner; hur denna dag får dem att vilja ta det där omfånget med rosor taggar och allt och köra ner i halsen på alla lyckliga instagrammare, twittrare och facebookare som socialt skryter om sin lycklighet. Kanske.

Men nu är jag inte sån. Alla hjärtans dag är en perfekt kärleksfull dag att tex uppvakta en vän man i hemlighet är förälskad i. Det kan även vara den dagen då det nyförälskade paret bestämmer att de faktiskt är ihop på riktigt, så pass att dom ändrar sin facebookstatus till ”in a relationship”, vem vet, kanske dyker upp en ny världsinvånare tack vare denna dag. Och ser man på hur många som tar modet till sig och friar till sin käresta just på denna dag så är det ju bara vackert, lite cheesy, men vackert.

Eller jag som tänkte ”vi håller ju inte på med sånt, alla hjärtans dagigt” som blev extra lycklig i morse när jag såg min bukett med rosa tulpaner.

Och barnens presenter från dagis. Pärlhjärtan på ståltråd, Douglas små handavtryck i ett rött hjärta där hans älskvärda dagispedagoger som ser till hans välmående och säkerhet varje dag, har hjälpt honom genom att måla hans händer och trycka ner dem så att handflatorna avbildas i det hjärta som en annan omtänksam pedagog klippt till. Barnen får veta vad Valentines day är, min 5-åring sa att ”idag är det alla hjärtans dag då är alla snälla och hjärtar varandra”. Alltså man smälter ju, mitt hjärta har gett mig ett hjärta.

(null)

(null)
Idag swishar jag 100 dubloner till världens barn på nummer 901 95 06. De barnen i världen som inte får trä pärlor på ett ståltrådshjärta idag. De barnen som inte har en kärleksfull pedagog som tar hand om hen då föräldrarna är på jobbet. Till de barn som aldrig får sätta färg på sina handflator och avbilda dem i ett fint rött hjärta. Till de barnen som helt enkelt inte har någon som ger dem extra kärlek idag. Eller någon annan dag för den sakens skull. Det finns väldigt många såna barn där ute, i Sverige och resten av världen.

10% eller mer kan tillsammans bli väldigt mycket kärlek till världens barn.

(null)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.