Malin Gramer

Min såkallade smarta son!

(null)</a AV: PAULINA
Noel, alltså vår 5- åring har blivit en kaxig lite jävel. Från en relativt försiktig och from liten pojke till en kaxpetter med attityd. Inte nog med att han är kaxig, det värsta är nog att han mobbar. Jag är hans offer.
– nej, inte du mamma, pappa ska klä på mig.
– nej mamma, pappa ska sätta på spelet.
– nej mamma, jag vill att pappa ska natta mig.
Eller
– jag pratar inte med dig, jag pratar med pappa.

Nu kanske jag borde tänka, skönt ett barn mindre att hjälpa och ta hand om och faktiskt njuta av att mannen plötsligt fått totalentreprenad på sonen.
Men någonstans tycker jag att det är lite orättvist. Jag är ju fortfarande den som alltid hämtar honom på dagis, lagar hans mat och ser till att han överlever fram tills dess att pappa kommer hem från jobbet.

Hursomhelst var det inte det jag egentligen skulle berätta utan att kaxiga 5 åringar också har himla bra svar på saker.
Jag har bytt till nya fina vita överdrag på våra stolar här hemma. När jag kom hemdragandes med dem sa mannen något i stil med att, hur osmart är det inte att köpa vita stolsöverdrag. Dem kommer bli fläckiga på en gång.
Jag svarade att, ja ja, då får vi tvätta dem. Detta sa jag självklart innan jag hade trätt på dem första gången, vilket var ett helsike. Omvänd svår förlossning med komplikationer och brutna naglar.
Häromdagen när vi ätit middag tittar mannen ner på stolen där sonen suttit och utbrister- men Noel, titta här vad du har kladdat, nu är ju din stol smutsig. – Noel tittar på stolen och vänder sig sedan till sin pappa och säger- men pappa, det är ju inte min stol, det är Almas ju.
Smart drag och sitta på någon annans plats och kladda. Imorgon ska jag sätta mig på chefens arbetsplats och äta min frukost. Någons annan plats, någon annans kladd. Toppen!

(null)

Kram Paulina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.