Malin Gramer

Jag hatar snö.

AV JESSICA: Det finns mycket som är vackert i världen. Snö är en av många saker. Snö är vackert i fjällen eller när man sitter i värmen inomhus och blickar ut.

Som snö är fint och likt som många småflickor tyckte att HIV-mannen var vacker så lurades något hemskt under detta ”vackra”, något tom dödligt. Snö är ondska, och ja, man kan dö av snö, rätt så lätt också tex genom att på ett helt oprovocerande sätt klä sig för tunt i för många minusgrader och snubbla sig medvetslös och falla i en snöhög så fryser du garanterat ihjäl efter inte alls för lång tid. Livsfarligt.

Varje år läser vi om människor som dör då de får istappar i huvudet. Snöns fel. Och hur ofta läser vi inte om skidåkare som dör i laviner? Snön! Eller alla skidolyckor, tänk på Schumacher! SNÖ. Eller den där lilla killen, vad hette han, Olle? Han som råkade skida rakt in i ett björnide med en sovande mammabjörn och nästan blev till björnmat. Jag menar hade det inte funnits snö så hade Olle inte kunnat åka skidor och björnen hade inte haft någon anledning att ligga i vinteride och då hade inte Olle haft den björnskräck han med största sannolikhet har idag. Snö betalar liksom inte Olles kuratorkostnader direkt.

Jag kan fortsätta i all evighet med exempel för att övertyga er om att snö egentligen bara har en bra egenskap – att den är tillfälligt vacker i minusgrader. Ett annat exempel som bevisar att det ligger ondska i snö är tex som denna morgon. Jag hade lämnat barnen i rekordfart och slagit min personbästa i att både borsta deras tänder och kränga på dem tajta vinteroverallerna som går att liknas med en omvänd förlossning. Efter att jag lirkat i minstingens fingrar in i fingervantarnas rätta hålor i ett par minuter tog jag mig till bussen. Och där stod, jag i 35 jävla minuter tillsammans med 40 jäkligt sura grannar. Jag vill tillägga att jag hade på mig både kängor från Sorell som ska klara upp till 40 minus, och en päls från ett riktigt pälsdjur – pälsdjur har ju en tendens att inte frysa. Men efter 35 minuter i snöväder, stillastående, väntandes på en buss. Då blir den där snöhögen väldigt inbjudande. Bara klä av sig, lägga sig i den och avsluta det hela. Med tanke på att jag stod med våra 40 närmaste grannar så undvek jag detta i medkänsla till min man som skulle behöva leva med skammen resten av hans tid i vårt område.

Men mina vänner, på min topp 6 lista av alla hemskheter snö gör mot mänskligheten så toppar detta som jag ska visa alla snö-hatar-listor.

Det här är min son Douglas, han i sig är inte överdrivet hemsk. Men det
snö får honom att göra ger ofta hemska konsekvenser.

(null)

(null)
Douglas är som alla andra barn mellan 1-2 år när det kommer till snö, dom har ännu inte lärt sig att den är ond och snön står väl i alla fall för 50% av deras dagliga intag av saker de stoppar i munnen. Detta bevittnade jag då vi åkte bil tillsammans senast.

Se hur Douglas sträcker sig mot snön under han skosula. En skosula som berört marken. Storebror Oscar ser frågande ut.

(null)
Illamåendet i Oscars blick när han ser Douglas stoppa snön i mun.

(null)
Chocken i Oscars blick och smaken i Douglas mun.

(null)
I 100% av fallen resulterar detta i mask i magen. Eller den siffran kanske bara gäller mina barn, hur som så är detta ohyggligt äckligt. Med ett blöjbarn och ett barn dom bajsar vuxenbajs men inte är tillräckligt vuxen för att ta hand om det själv så är DETTA det värsta snön kan göra mot mig. Och ni som tänker ”en istapp i huvudet måste väl ändå vara värre?”, ni har förmodligen haft barn med mask eller Gud förbjude haft det själv.

Det var allt.
//Jessica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annicka

    Mask i magen är fan det vidrigaste som finns. Speciellt när läkarna säger ”det enda sättet att få reda på är att titta i barnets rumpa” nej tack!