Malin Gramer

Vardagspoliser, ta julledigt nu!

IMG_6658.PNGIdag dvs dagen före Dopparedagen när jag var och inhandlade det sista vi behöver att stå värd imorgon blev jag förnedrad av en vardagspolis. Jag avskyr vardagspoliser och kanske extra mycket dagen före julafton när man trängs ihop med en miljard andra julhysteriska människor.

Jag ska handla på Systemet och sedan i mataffären och när jag kommer fram finns det inga lediga kundvagnar. Jag tänker att det ordnar sig om jag börjar med Systemet och lägger dem kassarna i rullkorg i Mataffären.
Allt gott och jag drar runt min lilla korg och plockar det jag ska och lite annat förstås.
Ställer mig i vanlig ordning i fel kö så när det äntligen blir min tur har jag fått svett och sliter upp jackan lite upproriskt för att folk ska se att det är extra synd om mig som stod i fel kö. Lägger upp matvarorna men låter Systempåsarna ligga kvar i korgen eftersom jag insett att jag aldrig kommer lyckas bära alltihop och tänker att jag får använda rullkundkorgen till hjälp för att få med mig allt till bilen.
När kassörskan ser att jag uppenbarligen inte ställt ifrån mig korgen säger hon, du får inte ta med dig korgen. Jag säger relativt vänligt att jag måste det för annars får jag ju inte med mig allt, men jag lovar att lämna tillbaka den. Trodde denna förklaring skulle vara nog för att hon skulle, typ blinka lite glatt och säga, ja okej då, det är ju ändå jul och jag ser ju hur mycket du har att bära din stackare. Men nej, hon upprepar, det är inte hennes problem och jag får inte låna med mig mig kundkorgen. Nu är jag inte trevlig längre utan säger, men herregud, jag kommer tillbaka med den, det fanns inga kundvagnar lediga så jag var tvungen att ta en korg och nu behöver jag bara låna den ut till bilen, what the fuck!!!!
Hon protesterar men tystnar och jag ignorerar henne. Packar mina påsar och lagom till att jag ska rulla iväg kommer förnedringen. Kassörskan har ringt på förstärkning.

IMG_6654.PNG
Japp där inne i mataffären bland alla julhysteriska människor blir jag utskälld och satt på plats av en kundkorgspolis. Hon sätter mig på plats och eftersom jag inte besitter argumenten för att bestrida henne är det bara att ge upp. Det är det som är det absolut värsta med vardagspoliser, dem har ofta rätt i sak.

Jävligt arg och kanske lite skamsen släpar jag mina påsar ut mot parkeringen samtidigt som jag tänker att jag stämma dem jävlarna då mina armar kommer gå av innan jag hinner fram till bilen.

God jul alla vardagspoliser, snälla ta julledigt nu, eller fresten ta ledigt hela nästa år.
/Paulina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.