Malin Gramer

Tillbaka till 1800-talet

IMG_6650.PNGAlltså dethär med strömavbrott. Senaste veckorna har vi i tid och otid haft strömavbrott i området där vi bor. Första avbrottet kom kl 00:00 en fredagsnatt precis efter att jag och mannen sett filmen Paranormal activity. Dvs precis när vi tittat på en superläskig film som handlar om ett hus där det spökar i massor och där all dör i slutet av filmen, typ för att lämna dig som tittare i en obehaglig känsla av ovisshet och rädsla. Precis när filmen tar slut släcks alltså hela huset ner och utanför är det bäcksvart då inte ens gatubelysningen fungerar. Att få strömavbrott vid ett sådant tillfälle bedömer jag som väldigt dålig timing och sjukt onajs.

IMG_6651.PNG
Men det finns faktiskt värre tillfällen att få strömavbrott. T ex en lördag, sisådär mitt på dagen och hela eftermiddagen. Man inser ganska snabbt att ström är en väldigt viktig del i typ allt man gör i vardagen. Utan el är det som om livet liksom hamnar på paus. Du bör inte öppna kyl och frys eftersom det då troligen går ännu snabbare för maten därinne att förvandlas till icke ätbar. Varför ska du ens öppna kylen? Maten går ju ändå inte att tillaga.

I tvättmaskinen ligger det dyngsura kläder som inte går att få ut och hänga upp. Dammsuga är dumt att göra i kolsvart mörker och dessutom behöver du el för att den ska funka. Stearinljusen är tända men hjälper föga för att se och utföra en vettig syssla. Tv:n är svart och läskig.
Hela tiden kommer tankar upp, som t ex ”nej men jag kanske skulle göra lite glögg? Medan jag ändå bara sitter här. Fast då behöver jag spisen!
Eller jag kanske skulle passa på att färga håret, när jag ändå inte gör något? Sjukt dålig idé i bäcksvart mörker! Pucko.

Ju längre timmarna gick desto mer insåg jag hur väldigt beroende vi är av ström. Utan den skulle vi tamejfan inte överleva, alltså jag och min familj. Jag ger oss en vecka, max. Förutom att vi både skulle svälta och kanske frysa ihjäl, skulle vi även dö uttråkningsdöden. Vad vore vi utan vår TV? Och när våra Ipads och Iphones har tagit slut på batteri skulle vi sitta där i mörkret i vår soffa och apatiskt glo i intet och upprepa ljud som bubh buh buh buh, likt Goldie Hawn i filmen ”Tjejen som för överbord”.

Herregud, hur gjorde dem på 1800-talet?

IMG_6294.JPG
I övermorgon är det julafton och för en timme sedan gick jag på julledigt. Det ska jag fira med en sovmorgon i morgon , hoppas mina barn läser detta.
Topp/ Paulina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.