Malin Gramer

Efter träning kommer Mojito!

Herregud vad jag har lärt mig saker idag. Fokus på hur man tränar gravida och har man får saker och ting på plats efter graviditeten. På utbildningen var vi idag 4 tjejer och 3 killar. Två saker som jag förvånades, eller inte förvånades över, mer fascinerades över var; 1: hur lite män faktiskt vet om kvinnans kropp innan, under och efter graviditet. Jag ville vid ett par tillfällen bah gå fram och uppläxa killarna och informera dem om att det liksom inte bara är tits and as, och att man varken är knullredo eller gymredo för den sakens skull någon vecka efter förlossning. Och därefter be om numret till deras mödrar!

Och 2: att hälften, säkert fler, väljer att utbilda sig till PT’s utan att ha ett intresse för hälsa generellt, utan mer för att det är coolt att glida omkring på ett gym i tajt tisha där det på ryggen står PT i stora bokstäver.

Alltså nu låter det dom om att det bara var IQ befriade muskelberg på denna utbildning med ointresse för hälsa, vilket inte är helt sant, jag var ju där också. Skämt å sido, fast lite sant, jag kom dit för att lära mig träna kvinnor efter graviditet men fick en bonus i kunskap att träna kvinnor även under graviditet. Alltså alla måste ju förstå att det är bra att träna, men just den delen i undervisningen om hur man faktiskt behöver träningen både under och efter graviditet är otroligt intressant. Och knipövningarna som man som kvinna gör efter förlossningen handlar inte bara om att få en tajt ponani, utan mycket mer än så.

Nu står en rad ”to-do” på min lista. I april drar jag igång mina första klasser utomhus. Firar dagen med en mojito framför Bamse på TV, perfekt lördag!

IMG_3253.JPG

IMG_3230.JPG

IMG_3232.JPG

IMG_3226.JPG
Kött, middag, familj, vin. Låt stå liksom!
//Jessica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.