Malin Gramer

Lax med broccoli och quinoamos

IMG_5654.JPG Körde ett 90 min ”mage-rumpa-ben” pass på gymmet i morse. På vägen hem svängde jag förbi fiskebilen för att köpa lax. Inser att jag äter det alldeles för sällan, men det är ju så gott och bra för kroppen!

Recept:
125-150 g lax
Ett mindre broccolihuvud
1/2 dl okokt quinoa
Ca 1/3 dl riven parmensan (mängd efter smak)
Buljong
Salt och vitpeppar

Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra. Sätt den sedan i mitten av ugnen på 150 g tills den är genomstekt. Under tiden kokar du broccoli och quinoa för sig. Tips- använd buljong i vattnet. När broccolin mjuknat (inte för genomkokt enligt min smak) häll då bort allt vatten och lägg den i en bunke med den rivna parmensanosten. Salta något efter smak och mixtra till ett mos (jag använder stavmixer). När quinoan är klar så blandar du i den i moset och rör om ordentligt. Lägg upp på tallrik och njut av en god och nyttig måltid. Servera gärna med grönsaker, för min del blev det bara några babytomater.

/Evelina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.