Malin Gramer

En oförglömlig julmarknad

IMG_6483.JPG
Idag har jag varit med familjen på julmarknad. Eftersom jag och mannen har varit på julmarknad förr, vet vi att det alltid är svinkallt och därmed prackade vi på oss ordentligt med varma kläder och valde en julmarknad nära civilisationen, Kungsträdgården.

Väl där möttes vi av en snöhög med lekande barn. Mannen ler mot Noel och säger, titta snö, snö Noel, vill du känna på snön?
Noel fnyser tillbaka och säger, nej mina vantar blir blöta då.
Ahh känner jag, det är min son det, Gud vad han är förnuftig och så struttar vi vidare, förbi alla dem snoriga barnen som leker herre på täppan i ”blöta” vantar.

Kommer fram till marknaden. Det är så fint med alla stånden, ljusen och granriset. Hade jag inte varit supertäppt hade jag kanske även känt hur gott det doftade av brända mandlar, pepparkakor och glögg.

IMG_6480.JPG

IMG_6478.JPG

IMG_6482.JPG
Sedan går vi runt och njuter och myser bland stånden samtidigt som vi talar om för Noel hur härligt det är med julmarknad. Titta på alla saker Noel!
Vi försöker även pracka på honom allt vi ser. Titta, Noel dem har pollagrisklubbor, åh kolla tomtarna, vill du ha en sån? Mums vad gott, vill du ha en kokosboll?
Det vill han inte, svaret var ett bestämt nej. Han ville inte ha något om inte något av stånden möjligen säljer Skylanders figurer.
Exakt 7 minuter och 700 kr mindre i plånboken från det att vi anlänt känner vi oss nöjda.
Dags att äta lunch.

Vi går upp mot TGIF. Fullt. Går vidare till Burger Bistro. Fullt, väntetid 20 min. Går ner till Berns Asiatiska. Julbord, och nästa sittning om 40 min. B.A.R resturang, stängt. Alltså lika snabbt som jag nu rabblar detta tog inte detta i verkligheten. Nepp, lägg till en 5 åring som inte orkar gå och fortfarande är besviken över avsaknaden av Skylanders på julmarknaden och en överhungrig 1,5 åring som ålar sig i vagnen.
Vi går vidare och hamnar inne på Café Milano. Äntligen, dem har bord. Har precis lyft ur Nomi ur vagnen då det visar sig att de inte har någon barnstol. Vi får gå vidare. Nu kan vi lägga till att inte bara barnen är hungriga, näe nu börjar även min och mannens blodsockernivå sjunka drastiskt och vi går tillbaka till Burger Bistro. Nu har det ju gått 20 min så förhoppningsvis finns ju ett bord ledigt nu. Det gör det inte. Bordet har gått till någon annan men vi är välkomna att vänta på nästa bord, 20 min.
Fuck u! vi går till Donken.

På Mc Donalds vid Norrmalmstorg är det 200 pers i kö men vi får ett bord och efter 30 min får vi vår mat.
Påväg till garaget pekar vi i farten på NK S julskyltning och säger åt Noel att nu har han sett den, toppen.

God andra advent hörni/ Paulina

IMG_6484.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.