Malin Gramer

Snuskigt

IMG_5052.JPG
Jag tror att jag är en relativt renlig person. Min vän Jessica skulle säga att jag är manisk och har städhybris men det är helt enkelt för att hon är lite av en snuskpelle själv. Inte på det viset att hon går runt med flottigt hår och luktar illa, men lite snuskig är hon allt!Vilket säkert är orsaken till att hon aldrig blir sjuk och har en stålmage, Typ!

Hursomhelst tillbaka till mig. Jag tvättar alltid händerna med tvål, duschar varje dag, tvättar mina kläder efter EN användning, byter lakan och handdukar innan det förhoppningsvis börjat gro något i dem. Har en speciell skärbräda för kött och är noga med hur jag hanterar råvaror. Ja, osv…

Men nu till snusket!

Det har nämligen visat sig att jag faktiskt är riktigt äcklig. Varje måndag rider jag. Har ridit till och från i många år och borde vara skitbra vid dethär laget.. Skam den som ger sig.
För några veckor sedan efter ridningen sitter jag i bilen påväg hem och känner plötsligt en unken doft. Det luktar ungefär som en gammal spya. Doften kommer och går och jag luktar på mina händer, under mina armar, på ratten, ja på allt jag når med näsan. Testar t o m med fasa om det är min egen andedräkt. Det var det inte. Veckan därpå dyker samma vidriga doft upp. Nu lyckas jag lokalisera doftboven, min ridhjälm. Ridhjälmen har hängt med i 12 år och därmed otaliga svettiga dressyrpass och är ALDRIG tvättad. Alltså hur ääääääckligt och ohygienisk är inte det? Jag hade antagligen kunnat dö av smutsdöden närsomhelst?

Nu har jag investerat i en ny ridhjälm, en med ventilation och som går att ta ut innanhöljet och tvätta!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.