Btw det här med att skära ner på onyttigheter… Det är sjuuuuukt svårt! Speciellt när ”dom” ska hålla på att ha speciella dagar för godsaker…
Igår var det kanelbullensdag och även gräddtårtansdag (fick jag lära mig).
Vilket betyder att 6-åringen och jag var TVUNGNA att baka en tårta. Från början så var tanken att vi skulle baka egna bottnar och allt från scratch men vi pallade inte. Så vi köpte bottnar. BÅDE vanliga sockerkaksbottnar och marängbottnar för att vara på den säkra sidan.
Tårtan blev 5 våningar hög, med smak av jordgubb och vaniljvisp. 6 åringen fick också bestämma färg på marsipanen (för marsipan skulle det vara) han valde blå! Blå är en bra färg för en smurftårta tänker ni. Ja korrekt! Men den här tårtan blev faktiskt himla snygg ändå. Det viktigaste med tårtan förutom att den skulle vara i blå marsipan var att den skulle ha många rosor (så INGEN behövde bli utan).
Sagt och gjort!
I morse var jag tvungen att slänga tårtan (dels för att mi son är hos sin pappa denna vecka och dels för att jag som sagt ska ”skära ner” på allt vad tårta/bullar/efterrätter heter inne min USA tripp. (Jag vet nämligen hur jag blir ”over there, inte nog med att jag börjar prata svengelska och inte hittar svenska ord längre så blir jag också galen i all mat och ”skit” dom har. Skit= donuts med hål i, små munchkin donuts, andra donuts och donuts med glasyr, keylime pie, stora banansplits, kladdkakor,glass, pannkakor till frukost, våfflor, gärna flottiga burgare till nattamat, stora middagar, friterat… Ja ni fattar.)
Usch jag är så grisig!