Malin Gramer

Mamma hur blir barn till?

IMG_1148.JPG
Igår när jag hämtade min 5 åriga son på dagis så deklarerade han högt och ljudligt i kapprummet att han minsann vill ha en lillasyster.
Den här informationen överrumplar mig lite så jag svarar
-prata med pappa.
(Min reptilhjärnan svarar och jag vet exakt var det kommer ifrån. Så sa alltid min pappa när jag var liten och bad om något, tex ett husdjur, ny cykel, då svarade han- prata med mamma. (Satan va jag har blivit vuxen)

Eftersom jag och Charlies pappa inte är ett par så tyckte jag ändå att det var en rätt snygg kontring av mig, tills barnet säger. Jag vill ha systern hos dig. Du ska föda henne.
Ähhhhhh ok!

Jag förklarade lite snabbt att dels så kan man inte bara bestämma vilket kön man vill ha OM man skaffar en bebis och sen så är det en heeeeeeel del andra parametrar (just det ordet använde jag nog inte) som spelar in om man ska skaffa barn.
Lite senare när vi sitter vi middagsbordet så säger sonen
-Mamma hur blir det barn?
BAAAM, där kom den. Den oundvikliga ”blommor och bin” frågan. I någon millisekund funderar jag på att hitta på något om storken men bestämmer mig för att det här kan jag. (Jag har ju trots allt jobbar med ”fråga Olle”.
Så Jag svarar.
När två vuxna är kära då har dom något som kallas sex. (Ja det är sant jag säger ordet sex, tänkte att ord som samlag och ligga kommer att förvirra).
Sen fortsätter jag, det betyder att dom ligger nakna och kramas, och pappans snopp blir hård och åker (japp jag säger åker, vad skulle jag säga???) in i mammans snippa.
Sen åker det ut spermier ur pappans snopp (här tar jag fram ett papper och börjar rita).
Jag känner mig oerhört pedagogisk när jag förklarar att spermierna bor i pungen och dom är såååå små att man egentligen inte kan se dom och att mamman har ett ägg i magen som
spermierna simmar mot. Om en spermie kommer fram till
ägget då blir det barn.

Så kära förskolepersonal, om nu Charlie ritar manliga lemmar idag på dagis så vet ni varför!

Fortsättning följer…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. JörgenL

    Bra förklarat.

    (Fast det där med två spermier funkar ju inte så, det är bara den första som blir insläppt i ägget… 🙂 )

  2. Paulina

    Men herregud, jag är så impad. Man skulle kunna tro att jag vågar svara mina barn lika pedagogisk men icke. Du är så välkommen att prata blommor och bin med mina barn och din guddotter, any time. Klappar händerna:)