Malin Gramer

Möhippan i Thailand.

AV: JESSICA
”När alkoholen går in går förståndet ut” har någon skäggig person sagt någon gång. I vissa fall och i måttlig mängd så stämmer det inte alls, det gäller inte möhippan vi höll för Lina i lördags. Den kan sammanfattas med tre ord; Underbart, tonårsfylla och som min brorson säger; ”Pin”, när han tycker något jag gör är pinsamt, typ när jag försöker vara cool på hans nivå och säger saker som ”Fett keff B-Dog, like epic fail” och andra, enligt mig, jäkligt tunga ungdomliga sägningar.
Dagen var fantastisk, vi startade med en kidnappning och en rallytur genom ön med lilla svenska skolans skolbuss. På skolbussen dracks det naturligtvis bubbel i plastglas, ni vet såna plastglas som nästan smälter i handen när man tar i dem då de är så tunna. Att det inte läggs samma ekonomi på vägunderhållet på Koh Lanta som i Sverige blev en naturlig påminnelse då du vid varje försök att ta en klunk av det ljuvliga bubblet istället slutade med att du fick det över hela ansiktet istället för i strupen pga en bula eller grop i vägen. Inga sura miner för det inte, tvärt om, stämningen var på topp! Väl på andra sidan ön och i Gamla stan åt vi en stärkande lunch för att ögonblicket senare hoppa på en privat båt med soldäck, och det viktigaste av allt, en frysbox full med öl och breezers.

Koh Lanta är magiskt vackert när man tar sig runt på ön med tuktuk, att se ön från utsidan med en båt gjorde denna ö, om möjligt, ännu vackrare. Lekar, bad, mat, snorkling, sol och dryck för att avsluta med att glida stillsamt över havet när solen gick ned. När jag säger ”stillsamt” så gör jag det bara för att skapa effekt åt stunden, innan avgång sa vår australienska kapten samtidigt som han kisade ut mot havet och kliade sig i sitt skäggstubb att ”G’day Ladies, you might wanna take one of these, Its pretty much waves t’day” och slängde fram en karta med sjösjukepiller. Ingen spydde, ingen dog, kan vara så att vi balanserade bort sjögången med vår väl fyllda frysbox!?

IMG_5167-0.JPG

IMG_5148.JPG
Jag och Emma

hav

IMG_5144.JPG

IMG_5242.JPG

IMG_5245-0.JPG
Emma och den vackra blivande bruden.

Kaptenen fick valuta för ägandeskapet av båten mot slutet av kvällen. Visst han log under dagen också då vi var 13 tjejer som sprang omkring i bikini på hans båtmarker. Men när solen gick ned Gick det upp för oss att vi måste fixa till oss för middagen. Nu var vi 13 tjejer på hans båt som helt plötsligt klädde av oss…för att klä på oss naturligtvis, men vi såg honom då han satt där längst bak på båten och rafsade sitt gråsprängda skägg och låtsades blicka ut över horisonten.

Efter en ändå förvånansvärt lugn dag och middag så måste man bryta mönster. Och hur gör man det bäst? -Genom att bälja i sig kopiösa mängder med inhemsk alkohol naturligtvis! Vi var 6 starka tjejer kvar, och när vi tagit in 6 buckets tappade jag och samtliga räkningen. Vad som hände efter borde e g e n t l i g e n vara preskriberat, men jag åberopar minneslucka och nämner inga namn förutom mitt eget. Till att börja med så vill jag bara berätta för alla er som inte känner mig att; jag har inga som helst problem att kliva utanför boxen och bjuda på mig själv, detta gäller dock bara vid tillfällen då mitt självförtroende ligger högt i ett sällskap eller vid en ”skill”, ett exempel på vad jag aldrig skulle göra är att sjunga karaoke bland främlingar, det har hänt vid ett tidigare tillfälle och jag får fortfarande hög puls när jag tänker på det (vill förtydliga att det inte är av upphetsning över min egen prestation). Meeeeeen, när man druckit vad som smakar bensin med mynta under ett par timmar och tankarna vid något tillfälle tom vidrört risken över att jag kanska fått i mig methanol, så gör man tydligen vad som helst, typ sjunger karaoke. solo. dansar. snurrar på micken. skakar rumpan. twerkar. juckar. fladdrarsjunger falskt och skrattar töntigt i micken när jag inte kan texten. Alltså ok att jag hade en tanke på att jag kanske skulle dö av ovan nämnda förgiftning, men var detta då mitt sista avtramp till omvärlden och min familj?
Lina och de andra tjejerna sjöng också, lite finare och lite bättre och var mycket gulligare. Dom sjöng dessutom inte låten ”Jump” med Van Halen.

IMG_5285.JPG

IMG_5286.JPG

Vill ni någon gång få mig att anta ett vad, eller bara göra något jag normalt inte vågar för all del, bjud mig på en bucket och säg att ”jag tror inte du klarar av detta”, typ som Mille gjorde igår, det var hon som valde låten och som tittade utmanande på mig. Nu vet ni min svaghet.

 

Två suddiga bilder på fina Lina med sin bucket.

IMG_5224.JPG
Lina och hennes Bucket

IMG_5228.JPG

Efter  besvikna miner då vi kl 02 upptäckte att Funky Monkey stängde vinglade vi iväg mot vårt nya mål Korner Bar. Korner Bar ligger längst ned på Long Beach och är ett perfekt ställe att dansa sig nykter på under palmerna och i den stjärnklara varma natten. Här gick vi, nu bara 5, mogna kvinnor, två lärarinnor, 3 mödrar, alla 30-ish. Man kan tycka att en grupp mogna kvinnor som består av just mammor och lärarinnor borde ha ett moget och propert beteende. Icke. Speciellt inte efter fyratusen buckets. Vad som hände efter muren, där vi tog vår kisspaus på väg mot Korner Bar låter jag vara osagt. Vad jag kan säga är att vi var 5 som dansade oss lite nyktrare under stjänorna. 3 av oss kastade sen av sig alla kläderna för ett nakenbad i vår pool.

kornerbar1

kornerbar palm

En underbar dag med underbara människor och en helt fantastisk blivande brud. Längtar till söndag då bröllopet stundar.

//Jessica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Du borde verkligen få en egen plats någonstans och skriva krönikor. Älskar dina inlägg! Många kramar från Nina