Malin Gramer

Torr och känslig hud?

IMG_7055.JPG Innan jag körde på för fullt med mitt frilansande inom makeup och hårstyling så jobbade jag som hudterapeut på olika salonger och span under några år. Vilket gjort att jag jobbat med många olika hudvårdsmärken på marknaden. Idag är jag tyvärr inte lika påläst om det senaste inom hudvärlden som jag vill vara, eftersom jag inte längre gör några behandlingar. Däremot står mig ämnet varmt om hjärtat, och hjälper gärna till så gott jag kan. Det finns fantastiskt många bra hudvårdsmärken på marknaden, och det är viktigt att du hittar något som du trivs med så att det verkligen kommer till användning. Jag kommer skriva om olika märken framöver eftersom jag har olika favoriter och testar själv nytt då och då. I dagsläget använder jag själv Neostratas produkter och har gjort det under en lång tid och är väldigt nöjd med produkterna. Kan göra något inlägg framöver om det. Men nu över till mitt tips:

Nu när vintern slagit till i landet så ser jag att många börjar få den där typiska torra lite fnasigt röda huden både kvinnor och män. Jag kommer ihåg en underbar kräm och ett serum jag rekommenderade till flera kunder med liknande problem, och fick så fina resultat efter några veckors användning. Det är en fuktkräm för en normal till torr hud som känns stram och känslig. Den kommer från Kerstin Florian (bild på krämen högst upp i inlägget). Mer info om ”Correcting rescue crème” finns här. Denna använder du både morgon och kväll, för att få ännu bättre effekt- använd den tillsammans med en essence från samma märke, ”Rehydrating capilar essence” mer info om den finns här. även denna är till för en torr och känslig hud. Varför båda? Jo för att essensen som du alltså använder under krämen, har förmågan att tränga mer djupare i huden, medan krämen jobbar mer ytligt och även på att balansera hudbarriären. Tänk på att använda på väl rengjord hud.

IMG_7054.JPG Tips: om du skall ut och motionera i kylan, allt ifrån promenad till skidåkning eller bara vistas utomhus i minusgrader, använd då bara essensen (serumet). Undvik att använda en hudkräm som innehåller vatten- då det kan resultera i frysskador på huden.

Flera kunder som använde denna kombination med essence och kräm blev väldigt mycket bättre, vilket gjorde att vi så småningom kunde byta ut mot andra mer ”aktiva produkter” till exempel för att jobba mer anti age etc. Men en obalanserad hud, enligt min teori, måste alltid balanseras upp först innan man kan gå på med för starka produkter. En känslig hud (som är barriärsrubbad av tex yttre påfrestningar) måste lugnas och stärkas upp först. Sen kan man gå vidare. Har du den typiska ”torra vinterhuden” kan denna kombination användas under den kallare perioden på året (alt hela året om så behövs), vissa kanske bara behöver en ”kur” och använda slut på produkterna en eller två omgångar för att sedan jobba vidare med andra produkter. Har ni frågor, tveka inte att kommentera.

Kram Evelina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Evelina

      Hej!! Sent svar, får verkligen ursäkta! Jag utbildade mig på Elisabethskolan i Göteborg 🙂 Var väldigt nöjd med den utbildningen!