Malin Gramer

Kan tomten ha sidenklänning från Whyred?

Till att börja med vill jag säga att bilden är snodd från min vackra kollega Emelie. Deras paket är så fina, se! Hon ska vara glad att jag i smyg tog en bild på hennes gran och inte stal hennes paket om man säger så. Vår gran har inte några paket under sina barriga grenar i år. Varför det undrar ni? Jo det ska jag berätta för er: Alla kanske inte vet att vårt hus är hemsökt? Det är det faktiskt. Vårt hus är hemsökt att två figurer som har väldigt nära till sina känslor och som inte har utvecklat förmågor som tex ”tålamod” och ”återhållsamhet”. Det är naturligtvis våra små barn, Dogge och Ozzy jag talar om. Att fira jul med en 5-åring är magiskt, men att lyssna på tjatet och få kontra gnället om ”näääär får vi öppna julklapparnaaaa” hoppar vi över i år. På riktigt så gör vi det för hans egen skull, men det är en sanning med rätt så mycket ljug. Jag kommer själv ihåg hur man satt på golvet och bara stirrade på alla paket h e l a j ä v l a d a g e n, och mamma å pappa bah ”eh nej, efter maten!” Det var sådär skoj att äta den middagen när man visste vad som väntade, hungern var inte heller riktigt ”prio 1”. Att tugga varje bit mat 20 gånger för optimal matsmältning var ju liksom inte heller direkt aktuellt.

Och vår 20-månaders Dogge har precis, då dom fick ett varsitt paket från jultomten i sina julstrumpor, bevisat att han inte på något sätt skulle kunna hantera ett mindre berg av julklappar under granen. Han såg paketet, gick fram likt en stridsvagn och slog bort både katter och möbler i sin framfart, slet tag i paketets snören och liksom slängde paketet med sats bakom ryggen och fram, likt en diskus för att få upp paketet på vardagsrumsbordet, där stod han och rafsade och krafsade i papper och snöre för att på ett väldigt våldsamt sätt skulle kunna bryta sig in i denna skattkista av överraskning. Hela tiden med totalt uppspärrade ögon och med stirr i blick. Tålamod, återhållsamhet, nä, inte utvecklat. Så, för att de ska slippa den plågan och vi andra ska slippa bullerskador så har vi sagt att ”tomten kommer när det är vår tur”, dvs lägligt nog till efter Kalle är slut. Sjukt smart så säg?

Och där tar tomteproblemet vid. Vi har ingen tomte! Vår tomte, dvs grannen, har bestämt sig för att fira jul på annan ort, typ Sundbyberg? Vi måste mao kitta till en egen tomte på något sätt, vi får leta loss i våra garderober. Jag har bara ett rött plagg i min garderob! Kan tomten ha på sig en vadlång sidenklänning från Whyred månne?

Vi kommer att få en fantastisk dag. Vi har rullat köttbullar som förvisso smakar lite sådär då jag tänkte att jag skulle piffa upp smaken lite och råkade hälla i kanel och Ancho Chili. Lärdom = experimentera aldrig med julmaten. En härlig Janson har också tillverkats efter Per Mobergs recept. När jag sa till mannen ”ska jag hälla i lite extra anjovis spad” så tittade han lite skeptiskt på mig med tanke på smaken på köttbullarna. Dom går nog att skölja ned med en snaps och extra mycket senap?

IMG_3551.JPG

IMG_3838.JPG

IMG_3840.JPG
Det är krispigt ute, ser nästan ut som snö. Frukosten med julgröt och julsmörgås är fixad. Önskar er alla en fantastiskt härlig jul med glada barn och fuktiga renmular. Glöm inte att släcka ljusen!
//Jessica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Li

    Efter veckors planerande och diskuterande har vi kommit fram till EXAKT samma sak.
    Efter Kalle kommer det att ’knacka på dörren’ varpå Manne ser ett spår som leder honom till tomtesäcken. Därefter får han köra sitt race och sedan äter vi. Du måste köra en efter-rapport om hur eran planering gick fint eller inte! Puss och god jul!

    1. Jessica

      Härligt. Jag var på väg att drabbas av julklappsångest och att vi kanske skulle förstöra ozzys jul om vi inte la klapparna under granen:). Skönt att vi är fler! Kram