Malin Gramer

Öppet svar till Elin!

Och till alla andra för den delen som reagerade på mitt tidigare inlägg där jag skrev att vi ”spontanköpt en katt”.

Elin kommenterade typ att pga mitt handlande och person är anledningen till att ”det finns så många sommarkatter”.

IMG_3497-0.PNG

IMG_3460-0.PNG I den kommentaren menar hon alltså att jag och min man, som är en väldigt smart och snäll person som älskar djur, i alla fall vissa djur. Giftspindlar tex, dom älskar han inte, men han dödar dem inte för det, han vågar inte så det är jag som får göra det. Men hon menar typ alltså att vår avsikt i detta köp är att vi om en liten stund kommer lämna vår katt i skogen eller liknande för att möta i värsta fall en plågsam död. Eller en räv. I bägge fall blir det nog väldigt jobbigt.

Att vi köper en katt från ena dagen till den andra betyder inte att vi är mindre djurvänner än vad du är Elin, det betyder nog mer att vi kanske är lite mer spontana. Vi vet hur gammal en katt blir, vi hann tom prata om det under vårt ”infall”, vi hann även prata om vad vi gör då vi reser bort, vi hann kolla om min mor och min svärfar var villiga att ställa upp de gånger, och vet du vad, det ville dom, toppen va. Du vet inte heller något om min och mannens djurhistorik? Mitt svar på din kommentar, var kanske väldigt barnslig och provocerande, men jag tyckte det kändes bra att svara så då du snabbt dömde mig och min man utan att faktiskt veta.

IMG_3495.PNG Elin, du ska veta att jag och min man älskar katter, så pass att vi länge pratat om att vi borde köpa en eftersom vår tidigare sommarkatt dog. Skoja bara, vi är inte så dumma i huvudet. Våra katter vi haft har alla blivit avlivade på djursjukhuset när sommaren tagit slut, ok skämtade igen, våra katter blev väldigt gamla och sjuka och var tyvärr tvingade att den vägen vandra. När jag var 25 var jag tvungen att ta beslutet för min katt Viktor som jag haft sen jag var 6 år, det är fortfarande en otroligt ledsamt minne och ett djur jag sörjer, kanske inte varje dag, men rätt så ofta. Pepsi kommer att få det bra hos oss, jag lovar, vi känner ju henne eftersom det är våra goda vänners katt som av omständigheter inte kunde ha kvar henne. Jag tycker för övrigt att man ska tänka över alla djurköp noga,vare sig det är en katt, hund, akvariefiskar eller närodlat. Men sån är jag.

Så syrliga dömande kommentarer på min blogg?? Nej tack!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Torun

    Men va söt kisse. Håller med Elin, man spontanköper INTE djur, finns ju dom som inte är lika snäll som ni liksom. Men jag tror du fattar det du med❤️

  2. Anneli

    Man ska självklart inte köpa ett djur och dagarna efter ångra sig. Men jag tror också att många djur får det bra för att folk är spontana och köper en katt från ett katthem. jag förstår vad Elin menar men man behöver ju förutsätta att människor bara skiter i sina djur för att man är spontan! Bra blogg förresten:)

  3. Sara S

    Att vara spontan är alltid lika roligt! Gullig katt ni köpte och jag är säker på att den har kommit till ett fantastiskt hem! God Jul!

  4. Marie-Louise

    Men hon har ju rätt, en katt är inget som som man spontanköper. Man ska tänka igenom sitt köp både en och två gånger. Har man råd o den tid som krävs för att ta hand om katten hela livet.
    Därmed inte sagt att du är en sämre djurägare för det. Jättesöt katt ni har skaffat.

  5. smultris

    Jag har nyss spontan-tagit-över ett marsvin, bestämde mig på 3 minuter. Direkt efter det ringde jag och spontan-tingade ett nakenmarsvin…

    Så jävla impulsiv alltså 😀

    Grattis till kattungen 😉