Malin Gramer

Åh denna julefrid

IMG_6573-0.JPGNär jag var barn och det närmade sig jul åkte vi enligt tradition hela familjen och köpte oss en gran. Varje år samma ställe. Vi travade runt bland alla granarna som stod i rader, vi doftade, klämde och kände och tillslut enades hela familjen om vilken gran som var den perfekta Lindman granen. Jag älskade det. Lite som att välja ut en hundvalp, vilken av alla dessa granar ska få följa med oss hem?
Nu heter jag inte Lindman i efternamn längre och de senaste 7 åren har vi haft en fejkad Kungsgran. Under året bor han på vinden och vi plockar ner honom i samma stund han ska kläs.
Men så i år, då vi ska ha julen hemma och både jag och mannen saknar grandoften i huset bestämde vi oss för att köpa en riktig gran.
Äntligen ska jag tillsammans med barn och man få åka iväg och köpa gran. Återuppleva den härliga traditionen och låta mina barn vara med om samma sak som jag när jag var barn. Jag såg t o m fram emot att få berätta för barnen att i år hörni, ska vi KÖPA gran och alla får följa med och vi ska välja en tillsammans.
Så under frukosten gav vi nyheten till känna och ja, reaktionen var väl blandad men av fyra barn var det endast en som tyckte att detta lät mysigt, bonus dottern kan man lita på. Adam tyckte det var lagom intressant och ville hellre ha skjuts till en kompis. Noel satt mest tyst och oberörd och Nomi skiter i vilket och tjuter efter mer ost på mackan.
Hursomhelst ska vi bege oss iväg i två bilar för att kunna frakta hem granen i en av bilarna. Innan vi packat in oss i bilen ramlar Noel och slår upp läppen så blodet sprutar och tårarna forsar. Med våtservetter och papper på munnen åker vi iväg.
Efter att vi släppt Adam hos en kompis parkerar vi utanför Hemköp. Där står väl en sisådär 10 granar varav 3 av dem är Kungsgranar. Eftersom jag är lite av en granHitler anser jag därmed att vår valmöjlighet därmed är begränsad till dessa 3 granar. Tre granar går rätt snabbt att ögna igenom och på 30 sekunder har vi, läs jag bestämt vilken gran som ska med hem. Det var ju spännande och mysiga 30 sekunder, inget att dra ut på.

Väl hemma satte vi på julmusiken och började klä. Åh vilken julefrid. Noel hoppar mest runt och leker ninja men sätter på lite kulor i farten. Längst ner såklart, som jag sedan flyttar på.
Mannen beskådar och kommentarer, oj vad mycket ljus det sitter där och gud vad mycket olika färger på kulorna. Granen ser fan helt psykedelisk ut!!!

IMG_6562.JPG

IMG_6560.JPG

IMG_6576.JPG

IMG_6568.JPG
Trevlig 3:e advent/ Paulina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.