Malin Gramer

Knepen till Malins vackra hårsvall i gårdagens parcermoni!

IMG_5576.JPG Vad tyckte ni om gårdagens parcermoni? Visst är det spännande nu! Jag har fått önskemål att skriva om hur jag gick tillväga när jag fixade Malins hår inför denna parcermoni. Ett stort lockigt hårsvall är väl fantastiskt!

IMG_5552.JPG Malin är en av dom lyckligt lottade med att ha ett underbart hår, det är tjockt, glansigt och långt. Men i gårdagens cermoni ville jag glamma till henne med lite extra- så jag satte även i ett helt clip on set med löshår!

IMG_5570-0.JPG Har man inte så tjockt och långt hår som Malin (tex jag!!) så hade jag för att få till samma look använt upp till två set. Det gjorde jag på mig själv när jag och Nicole var på fest. Om ni missat så finns bilder på det i tidigare inlägg.

IMG_5582.JPG Men nu över till hur man får till detta hår! Först och främst- använd alltid värmeskydd när du ska värmestyla håret! Jag ser alldeles för många som både fönar, plattar och lockar sina hår utan något skydd. Det känns precis som att någon drar sina naglar mot en griffeltavla när jag ser sånt! Här ovan är två värmespray som jag brukar använda. Den från phytoorganics använde jag på Malin i Mexico- det är ett rent värmespray, alltså ingen stylande effekt som vissa har. Den doftar magiskt och har ett inbyggt uv skydd för håret! Testar gärna på olika och för tillfället har jag den andra som ni ser på bilden, från Paul Mitchell. Den har en bra mist och fördelas jämt och fint i håret utan att ge stadga. Det enda minus är att jag tycker sådär om doften, och varje gång jag använder den så kan jag hosta lite lätt- något i den ger mig rethosta för stunden, men den ger ett bra skydd till håren jag stylar. När värmeskyddet är applicerat så kan man börja styla som vanligt. Jag använde mig av en konformad locktång vid denna look.

IMG_5572-0.JPG Jag delar upp håret i olika sektioner och lockar det nedifrån nacken och upp samtidigt som jag clipsar i löshåret som även detta lockas. Var väldigt noga med att inte få för stora slingor hår runt tången, då får du inte lika bra effekt. Utan ta tid och se till att hela håret lockas ordentligt. När allt är klart så börjar du borsta igenom lockarna, gärna med en borste av svinborst för att få ut lockarna och få upp en glans. Var inte rädd att borsta en stund- lockarna kommer inte försvinna med denna typ av tång. Som finish så sprayade jag i glansspray! Gillar ett från osis, men det finns väldigt många bra! Jag sprayar helst inte så mkt stadgande hårspray i denna typ av lockar då jag vill kunna borsta igenom håret då och då, men det är en smaksak så klart.

IMG_5569.JPG Jag hoppas att jag snart kan komma igång med videoinlägg där jag visar er mer tydligt steg för steg hur man går tillväga. Tycker ni att det skulle vara en bra ide?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.