Malin Gramer

Me, myself and I- backstage

IMG_5078.PNG
Idag har jag varit och jobbat för Hööks hästsport. Vanligtvis när jag är iväg på jobb så är det professionella modeller som utför arbetet framför kameran, men idag var en speciell dag! Hööks var haft en tävling där människor har skickat in sina bidrag för att vara modell för en dag. Det var tre vinnare, en pojk på 9 år, en tjej på 20 år och en kvinna på 60 år. Det var helt fantastiskt att jobba med dessa personer, dom var så duktiga! Jag fixade deras hår och makeup innan själva fotograferingen.

IMG_5103.PNG
Hur jobbar jag en dag som denna? Jag kom till fotostudion 30 min innan första modellen skulle fixas, under denna halvtimma packade jag upp min arbetsväska och fick även information om hur dagen var upplagd. Sen var det dags med den nio årige killen, mest fokus på hår för hans del, och lite lätt med concealer och puder i ansiktet. När han var klar så började dom fota honom medan jag fixade de andra två. Jag brukar alltid vilja stå bakom fotografen för att kolla så frisyr och makeup ser bra ut, men idag när det var så många så fick jag springa lite fram och tillbaka mellan studio och sminkstation innan alla var färdigstylade. Tjejernas hade liknande hårkvalitet, ganska yvigt, svårformat och självlockigt/krusigt. Därför började jag med att använda ett glansgivande värmeskydd följt av att föna det rakt- innan jag använde locktången för att få till lockarna igen. Hoppar man över föningen så är det svårare att få till ett blankt fint lockigt hårsvall på just denna typ av hår. Det tar lite längre tid, men det är det värt. När alla var klara så var min uppgift att se till att allt hålls på plats underlagen-pudra vid behov, bättra på läppglans och kolla så håret ligger fint framför kameran. Bilden nedanför är tagen av fotograf Daniela Ferro.

IMG_5101-1.PNG
I morgon och på fredag är det jobb hos Nelly som gäller innan jag tar helg.
Bjuder på lite fler backstage bilder från idag!

IMG_5106.JPG

IMG_5104-1.JPG

IMG_5090-0.JPG
Jag lovar att jag skall dela med mig av mer tips och tricks framöver! Skall sätta mig ner så fort jag får en ledig dag och knåpa ihop lite gottigheter till er! Hjälp mig gärna genom att kommentera på mina inlägg vad ni önskar läsa och vad ni önskar lära er- så skall jag göra så gott jag kan för att tillgodose era önskemål! Om ni har missat så finns många bilder från tidigare jobb jag gjort även på instagram- makeupevelina, och för er som är nyfikna på vem jag är som person så finns jag även som eveliiiinaandersson (4 st i). Stor kram!

/Evelina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.