Malin Gramer

Det svettiga paret på ICA

nicole_profil

Jag lägger märke till dem bakom fruktberget på ICA. Dom har uppenbarligen nyss vart och tränat tillsammans och skall nu handla middag. Hon är skitsur och hugger emot på allt killen säger. Jag skäms lite å hennes vägnar, då jag tycker att hon bara spär på sanningen om den stereotypiska bitterfittan till flickvän.

Men jag fattar hennes ångest. ’Den andra snygga tjejen’ på gymmet har pajat hennes träningspass och nu känner hon sig fet, ful och oduglig. Det enda hon vill stoppa i sin varukorg att ta med hem är livsfarliga kolhydrater som gör henne tjock. Och ful.

Hennes kille gör hela tiden tappra försök att uppmuntra och tillmötesgå henne. Men förgäves. Hon stöter liksom ifrån sig honom med hela kroppsspråket och vokabulärer till den hårfina gräns att det är snudd på psykisk misshandel. Men han förlåter henne. Han är van. Reagerar knappt längre.

Jag kan liksom läsa hennes tankar och ser igenom hennes bristande självkänsla som gör att hon anklagar sig själv att inte duga. Hon hatar (att hon inbillar sig) att hennes kille kollar på andra tjejer. Speciellt på ’den andra snygga tjejen’ på gymmet. Den jääävla fittan.

Hela tiden gör killen nya försök att muntra upp sin tjej. Möjligtvis ge henne lite andrum när han på bebisspråk säger att han skall hämta hennes favorityoghurt, och skyndar iväg.

Hon och jag gör i princip sällskap fram till kassan. Jag låter henne komma före så att jag kan stå bakom och beskåda cirkusen. Jag vet, att hon vet, att yoghurten inte kommer att duga. Det har hon fan redan bestämt sig för.

Mycket riktigt. Killen kommer nästan skuttandes tillbaka med glädje och sträcker fram hennes favorityoghurt likt en dyrbar kärleksgåva.

GIVETVIS blir hon rasande och menar på att det är fucking fel jävla yoghurt. Och frågar om han är dum i hela huvudet? Allt detta med versaler, så att hela mataffären kan höra.

Jag hade a-l-d-r-i-g lackat helvete på min pojkvän om han hämtat fel fucking yoghurt. Jag hade bah hånglat upp honom och hämtat rätt. Och sagt att jag hellre äter av honom ändå, med versaler. Så att hela mataffären hade hört.

/Nicole

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.