Här kommer nu receptet på den magiska frysta chokladcheesecaken som min faster Ulrika bjöd på för ett tag sen.
Varning den är himmelskt god!
Du behöver till botten.
150g kakor typ maryland coockies.
50 g smör.
Du behöver till toppen (fyllningen)
300g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
200g philiadelphiaost
3/4 florsocker
smula sönder kakorna (inte för små bitar) smält sedan smöret och tillsätt det till kaksmulorna. Tryck ut i en smord form med avtagbar kant.
Smält chokladen över ett vattenbad och låt det svalna något.
Vispa grädden lagom hårt och tillsätt lite av grädden i chokladen . Blanda ner chokladen, Philiadelphiaosten i klickar och florsockret i bunken med grädden. Bred ut blandningen i formen. Täck med gladpack. Frys cheescaken i minst 4 timmar (eller över natten typ).
Ta ut kakan en timme innan servering.
ÄT OCH NJUT
P.s receptet kommer från ”Alla sorters kakor” av Kristina Eriksson