Maja Bergkvist

DIY – Staffli till barnen

Inlägget innehåller #adlinks

Vad roligt att så många gillade min staffli-hörna på Instagram.  Det som dock inte fick plats i bilden var ”tork/upphängningen” av färdigmålade ark. Vad jag menar kommer ni se nedan på bilderna.

Det vi(jag) behövde tänka på till denna vägg var dörren till uterummet som ligger i direkt anslutning till väggen typ . Och direkt där stafflina tar slut kommer dörren in till Filippas rum. Med andra ord den enda passagen ut till vårt uterum så där måste vi kunna gå utan att behöva klättra över saker eller att något hänger i vägen. Tanken om ett staffli växte då fram och även att det börjar bli så många barn i huset, hehe! Jag tänkte att alla vill ju kunna ha plats för att göra sitt och att det ska finnas många olika aktiviteter att välja mellan.  Måla går ju alltid hem hos de flesta barn så det fick helt enkelt bli två platser.

 

Vad du behöver för att göra samma staffli som vårt;

 

Jag började helt enkelt med att sätta upp spånskivorna och skådisplattorna på väggen. Skådisen vet ni, där kan ni ju blanda hejvilt med vad ni vill.

 

Sedan satte jag upp konsolerna och kapade till rundstaven. Kom ihåg att lämna en lagom snutt av staven kvar på varje sida om konsolerna så den inte glider ut när man drar ut papper.  Sedan sydde jag till totalt 4 st band i sammet som jag skruva fast så de håller pappret fast/still. Någon typ av ögglor att fästa banden i hade inte varit fel då dessa inte är särskilt rena efter en tur med färg och pensel. Om man lätt vill kunna ta av och tvätta banden vill säga. Annars funkar det superbra att skruva fast dom som jag gjorde.

Längst ner kapade jag till och skruva fast tavellister. Jag sneddade av hörnen så någon inte går eller springer in i den vassa kanter, ja känner till mina familjemedlemmars klumpighet, haha. Det är liksom 50/50 om det är barnen eller Jonathan som dundrar in i dessa kanter.

 

 

 

Högst upp på spånskivan satte vi fast väggarmarna och lampor så barnen får arbetsljus. Ovanför hela alltet spände jag upp ett jutesnöre med små mässingsklämmor för upphängning av diverse konstverk.

 

Summan av kardemumman är att en tråkig slät vägg kan med enkla medel bli en väldigt härlig kreativ yta för de små juvelerna.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.